StoryEditorOCM
ŠibenikŽirjanin kontra Žirjanina

Opskrba otočana gorivom ne ovisi o pumpi na šibenskoj rivi- njoj tu jednostavno nije mjesto

3. siječnja 2017. - 13:50

- Moj osobni stav, kao Gorana Grguričina, je da benzinske pumpe – kako na rivi, tako i ona na Vanjskom – nemaju što tražiti u centru grada. To je i moj stav kao bivšeg predsjednika Gradskog vijeća, koje je također u tom smislu donijelo određene zaključke i odluke, još i prije nego se pojavio projekt hotela preko puta, u zgradi bivše Revije- kazao nam je Goran Grguričin, dopredsjednik Hrvatskog otočnog sabora i predsjednik njegove podružnice za Šibensko – kninsku županiju.

- Jednostavno smatram da takvom sadržaju na rivi nije mjesto, da je primjerenije da tamo bude šetnica ili neki drugi, javni sadržaj. Šibenik nije New York, grad je toliko mali da su mu i pumpe na Njivicama i u Ražinama dovoljno blizu. A problem opskrbe otočana gorivom je nešto drugo i ja bih rješenje tog problema odvojio od trenutno aktualnog pitanja pumpe na rivi. To ne mora nužno imati veze jedno s drugim' – kazao nam je Grguričin, od kojeg smo zatražili da i on kaže svoj stav – i institucije kojoj je na čelu – u vezi pumpe na rivi, odnosno opskrbe gorivom. Za šibenske je bodule to očito važno pitanje oko kojeg se već oglasio predsjednik MO Žirja Ivan Dobra.

- To je moje osobno mišljenje, a Hrvatski otočni sabor će podržati svako rješenje oko kojeg se šibenski otočani dogovore, i zastupati ga pred državnim tijelima, kao što smo to radili i dosad. Zahvaljujući tom trudu na brodovima 'Jadrolinije' određen je i prostor za prijevoz goriva. Za otočane bi puno bolje rješenje bilo da se pumpa za opskrbu gorivom otvori, primjerice, u Žirju, u Mikavici, u kojoj smo predvidjeli i marinu. To bi bilo rješenje za otočane, a ne pumpa na rivi. O njoj ne ovise ni nautičari, jer već imaju Lukoilovu pumpu s druge strane šibenskog zaljeva, a može se za nju, ako već bude trebalo, prostor osigurati možda i u komunalnoj lučici koja se počinje uređivati u Vrnaži – mišljenja je Grguričin.

02. svibanj 2024 01:23