StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Oporba bi Pojanu nominirala za Zlatnu vriću zečjeg nasipa

Piše Branimir Periša
13. veljače 2021. - 20:31

Dobra Parona govori svojin dragin mušterijaman kako se ponekad boji sebe same, misleći na to da nježine riči, ka u vidurine, pogađaju tačno u sridu događaje koji tek imaju doći.

- Eto, nisan falila kada san ono vježbala nositi falšu, silikonsku ruku za cijepljenje, objašnjava šta ju je spopalo. Prvo se nije mislila pelcovati nikako, poslin se, aj, tekice predomislila, a sada bome, kada je puklo sve ovo sa oton Astra Zenekon – more, al' neka iglu zabiju jedino u gumeno rame, pa će se ona na kraju smijati. Sada in ne bi podmetnila ruku ni da je zlato u šprici.

- Važno da se knjiži kako san se pelcovala, zlu ne tribalo, otkrila je tajnu zašto jednostavno ne odbije cijepljenje bez ikakvih predstava i lažiranja.

- Puštite vi to. Vlast sve vidi i dozna, a po svoj prilici će danas sutra karta od pelcovanja imati na važnosti. Ko zna oće li mi biti dopušteno otvoriti betulicu bez potvrde? – zabrinila se nad epidemijon koja pari da je za vičnost i odjedanput zamukla.

- Aha, tu smo. Pali ste u depresiju ka i šibenska oporba kada se pročulo da je Pojana nominirana za prestižnu evropsku nagradu u arhitekturi. Sada in stvar postaje malko nezgodna! – progovorija je El Tigre gledajući je fišo u okice.

- To je ona nagrada Zlatna vrića zečjeg nasipa!? – upitala je u nedoumici, na šta jon je El Tigre odgovorija da nagrada o kojoj je rič nije baš Zeko i potočić kako to ona misli u svojoj neukosti, nego je posvećena jednomen od najvećih arhitekata svih vrimena, Miesu van der Roheu.

Potočić kiše

- Vi ste sve pobrkali. Zlatna vrića zečjeg nasipa medalja je koju bi Pojani dala opozicija, priključija se Bili Smo Uskoro bistrenju situacije.

- Doduše, promrmlja je, oporba se digla na zadnje noge zbog potočića kiše koji se slija u podzemnu garažu, pa je vaša asocijacija razumljiva. Srićon, Aglomeracija ipak radi svoje, a oporba ne dili nagrade, dok mi zaboravljamo možda i na veće katastrofe od ove nesritne korone.

Recimo, nastavija je B.S. Uskoro, zanemaren je podatak da se na Grenlandu prošloga lita otopilo 160 miljardi tona leda. A to van je, zamislija se, pari da sam računa, količina za ispuniti 25 mijuna olimpijskih bazena. Biće veselo kada se, zbog klimatskih promina sav taj mraz na ledenoj kapi otopi ka led u viskiju, pa nareste razina mora za koji metar… - zamuka je na otu sliku katastrofe.

- Eto, šta san van rekla, da ima veze sa potočićen i sa zecoviman! To samo dokazuje sa su nan političari vizijonari i da in oporba more puvati! – živnila je ona, nesvisna da je ipak utirala politiku u svoju betulicu.

- Ne samo to, nego se jopeta pokazuje koliko smo plemenit svit. Jerbo, svi oni iznajmljivači koji nepozvane kupače tiraju sa mulića kojiman su uzurpirali obalu pa ih čuvaju jedino za svoje goste, s otin naoko nasilničkin postupanjen zapravo brinu o njiovin životiman, doda je El Tigre.

Onda je ona završila njegovu misao:

- Je, zamislite da budala tute zaspe, a more ga za 50 godina prikrije zajedno sa mulićon i uduši se!

26. travanj 2024 10:31