StoryEditorOCM
Šibenikstanje u bolnici

Opet raste broj zaraženih u Šibeniku i okolici. Dr. Jakelić: Situacija još nije dramatična, ako bude potrebno povećat ćemo broj kreveta

Piše Katarina Rudan
15. ožujka 2021. - 18:03

Na području Šibensko-kninske županije u ponedjeljak je bilo 148 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U županijskoj Općoj bolnici Šibenik, doznajemo od ravnateljice dr. Sanje Jakelić, hospitalizirana je 21 osoba.

- Na Odjelu infektologije trenutno je 19 osoba, a dvije osobe su na Odjelu intenzivne medicine, ali nisu na respiratoru. Trenutni kapaciteti za osobe oboljele od COVID-19 infekcije su oko 30 kreveta na Infektologiji i desetak na Odjelu anestezije, s obzirom na to da smo ranije smanjivali broj kreveta namijenjen za COVID bolesnike i vratili ih u normalnu funkciju.

Osim toga, na svakom drugom odjelu predviđene su sobe za izolaciju za pozitivne bolesnike, koji mogu imati neku drugu bolest. Što se naših kapaciteta tiče situacija nije dramatična, a s obzirom na to da zadnjih dana opet imamo blagi porast oboljelih, ako bude bilo potrebno povećat ćemo broj kreveta – rekla je dr. Jakelić.

25. travanj 2024 02:30