StoryEditorOCM
Šibenikpostigli iznimne rezultate

Oni su dokazali da ništa nije nemoguće: Prijem za uspješne šibenske sportaše i planinare

Piše Šibenski.hr
23. studenog 2022. - 12:03
U Interpretacijskom centru Civitas sacra, gradonačelnik Željko Burić upriličio je prijem za Nives Radić, Antonija Šaršanskog, Juliju Karadakić, Niku Rajić, Doru Pilepić, Antoniju Viljac i Leonarda Grubelića, šibenske sportaše i planinare koji su nedavno postigli iznimne rezultate osvojivši medalje i planinske vrhoveNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

U Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova "Civitas sacra", Željko Burić, gradonačelnik grada Šibenika, danas je upriličio prijem za Nives Radić, Antonija Šaršanskog, Juliju Karadakić, Niku Rajić, Doru Pilepić, Antoniju Viljac, Luku Dubravicu i Leonarda Grubelića, šibenske sportaše i planinare koji su nedavno postigli iznimne rezultate osvojivši medalje i planinske vrhove te im uručio prigodne poklone.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Na sportskim borilištima, ali i na najvišim planinama dokazali ste da vam ništa nije nemoguće. Želim da i dalje ustrajete na putu kojega ste odabrali motivirajući i druge da se počnu ili nastave aktivno baviti sportom“ – poručio je gradonačelnik Burić sportašima i planinarima uz čestitke na ostvarenim uspjesima i promociji grada Šibenika na jedinstven način.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Na događaju kojemu su, uz gradonačelnika, prisustvovali Danijel Mileta, njegov zamjenik, Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Dario Kulušić, tajnik Zajednice sportova grada Šibenika, treneri i članovi obitelji, nagrađeni sportaši su zahvalili na prijemu te najavili daljnji predani rad i angažman u svojim sportovima i aktivnostima.

image

Nives Radić po sedmi put postala prvakinja Europe u kickboxingu

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Podsjetimo, Nives Radić, članica šibenskog Kickboxing kluba Dalmatino osvojila je po sedmi put Europsko prvenstvo u kickboxingu te je danas europska i svjetska prvakinja u tom zahtjevnom sportu.

image

Željko Burić, Antonijo Šaršanski, Julija Karadakić, Nika Rajić, Dora Pilepić

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Sa zlatnom medaljom i naslovom prvaka Hrvatske za ovu godinu iz Osijeka se s Prvenstva Hrvatske u parakarateu, u kategoriji parakarate – seniori – invalidska kolica k -30,  vratio Antonio Šaršanski.

Članice Karate kluba OSI Krka Julija Karadakić i Nika Rajić osvojile su zlatne, dok je Dora Pilepić osvojila srebrnu medalju na Prvenstvu Hrvatske u parakarateu održanom u Osijeku. Nika je, uz to, viceprvakinja u svojoj kategoriji.

image

 Željko Burić i planinari Antonija Viljac i Leonardo Grubelić
 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Iz kraljevstva planinskih visova vratili su se Antonia Viljac, Luka Dubravica i Leonardo Grubelić, članovi Hrvatskog planinarskog društva Sv. Mihovil. Šibenski planinarski trojac, zajedno sa kolegom Aleksandrom Milosavljevićem iz Srbije te dvojicom sherpa popeo se na vrh za mnoge, najljepše planine svijeta Ama Dablam koji se nalazi na 6814 metara nadmorske visine. 

 

19. travanj 2024 18:03