StoryEditorOCM
ŠibenikPrijem gradonačelnika Burića

Oni su budućnost šibenskog sporta: Luka, Frane, Toma i Marta

Piše Šibenski.hr
25. svibnja 2017. - 14:31

U povodu sjajnih rezultata koje su proteklog vikenda ostvarili u svojim disciplinama, šibenski gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima primio je danas uspješne mlade šibenske sportaše – člana Veslačkog kluba „Krka“ Franu Filipa Garmu, trenera Milana Radečića, predsjednika VK Krka Dražena Crnogaću, člana Karate kluba „Šibenik“ Tomu Miletu i trenera Ivana Zoričića te učenicu OŠ Petar Krešimir IV Martu Živković, pobjednicu nacionalnog natjecanja osnovnih škola „Lino višebojac“, i profesoricu Josipu Petrić.

„Vi ste budućnost šibenskog sporta, ali i dobri uzori svojim vršnjacima jer pokazujete da se trud i upornost uvijek isplate. Proteklog vikenda, svatko na svom terenu, promovirali ste Šibenik i još jednom pokazali kako dolazite iz grada koji se može ponositi svojom sportskom poviješću i uspjesima. Zbog toga smo u proteklom razdoblju izdvojili značajna sredstva u ulaganja u sportsku infrastrukturu, od obnove sportskih dvorana Baldekin i Miminac do uređenja Sportskog centra Ljubica i izgradnje novog centra u Ražinama. Istim tempom nastavit ćemo i u budućnosti kako bi šibenskom sportu osigurali što bolje uvjete rada.“, kazao je gradonačelnik Burić.

Mladi sportaši i njihovi treneri zahvalili su se gradonačelniku na čestitkama, a potom im je gradonačelnik uručio plakete kao znak zahvale na promociji grada Šibenika, dok će mladom veslaču i članu zlatnog europskog četverca s kormilarom Luki Gojanoviću Rakiću ista biti uručena naknadno.

Podsjetimo, članovi Veslačkog kluba „Krka“, Frane Filip Garma i Luka Gojanović Rakić, osvojili su zlato na juniorskom Europskom prvenstvu u veslanju.

Zlatnu medalju osvojio je i član Karate kluba „Šibenik“ Toma Mileta na 22. Prvenstvu Balkana za djecu održanom u Turskoj. Riječ je o najvećem natjecanju za njegov uzrast.

Marta Živković, učenica OŠ Petar Krešimir IV, pobjednica je nacionalnog natjecanja osnovnih škola „Lino višebojac“ gdje su se u Ivanić Gradu u raznim sportskim kategorijama natjecali osnovnoškolci iz 24 hrvatske škole.

19. travanj 2024 15:04