StoryEditorOCM
ŠibenikMinistar u Šibeniku

Oleg Butković obišao Vrnažu, Luku Šibenik, gat Vrulje i Dolac i dao potporu svim projektima na šibenskoj obali

Piše i snimio: Branimir Periša
13. veljače 2018. - 14:49

Obalna infrastruktura na užem gradskom području Šibenika bila je danas u fokusu prvoga dijela radnog posjeta Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture. U pratnji domaćina, župana Gorana Pauka i Željka Burića, šibenskog gradonačelnika, Butković je obišao gradilište komunalne lučice Vrnaža u Mandalini u koje investiraju Županijska lučka uprava, Županija, Grad Šibenik i Ministarstvo. Ministar je tijekom jutra bio i na terminalu Lučke uprave gdje se planira izgradnja pristanišne zgrade, posjetio je Luku Šibenik i naposljetku Dolac.

U najstarijem dijelu povijesne gradske jezgre Butković se upoznao s planom rekonstrukcije obale i mandroća protiv plime i oborinskih voda, te obećao potporu ministarstva svim projektima na obali koji su u tijeku, ili se uskoro planiraju.
-Komunalna lučica Vrnaža jedinstven je projekt na cijelom Jadranu, s kojim ćemo omogućiti primjeren smještaj brodica građana i uz pomoć ministarstva sigurno će biti priveden kraju za dvije godine, kazao je Butković u kratkoj izjavi po obilasku terena.

Dao je potporu i projketu u Docu, koji također nosi Županijska lučka uprava i savjetovao ŽLU da ga dogodine prijavi za državni novac namijenjen razvoju županijskih luka, ukupno 60 milijuna kuna. Nakon sastanka u županiji koji je počeo u 12 sati, više će se znati o mogućnostima novčane potpore iz državnog proračuna za izgradnju putničkog terminala u trajektnom pristaništu, te popravak obale i pristupnih cesta u Luci Šibenik, a ministrova glavna izjava obuhvatit će i cestovne projekte na šibenskom području. U pratnji Olega Butkovića su Maja Markovčić Kostelac, državna tajnica, te pomoćnici ministra Josip Bilaver i Jure Šarić, kao i predstavnici Hrvatskih cesta i HŽ Putničkog prijevoza.

 

25. travanj 2024 00:47