StoryEditorOCM
ŠibenikU Gradskom pakingu predstavljen "Paydo"

Od sutra moguće plaćanje parkinga putem mobilne aplikacije

Piše Katarina Rudan
31. siječnja 2018. - 13:11

Nakon što je među prvima u Hrvatskoj uveo mogućnost plaćanja parkinga SMS porukom, nedavno kupnju mjesečnih povlaštenih karata za stanare putem inteneta, od sutra, 1. veljače, šibenski Gradski parking d.o.o. omogućava svojim korisnicima još jednu pogodnost. Plaćanje parkinga putem mobilne aplikacije „Paydo“, koja je pod tim imenom dostupna putem App Storea ili Google Playa.

- Gradski parking je društveno odgovorna tvrtka koja koristi sve komunikacijske i digitalne kanale kako bi unaprijedila svoju uslugu. Ovom uslugom ćemo proširiti postojeće mogućnosti i olakšati plaćanje parkinga prije svega našim turistima. Naime, plaćanje parkinga SMS porukom vrijedilo je samo za teleoperatere u Hrvatskoj i za naše građane, pa stranci tu uslugu nisu mogli koristiti preko svog mobitela. To će im ovom aplikacijom biti omogućeno, rekao je danas na predstavljanju nove usluge direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Kako plaćati parkiranje putem mobilne aplikacije „Paydo“, pojasnio je Borivoj Sirovica, predstavnik zagrebačke tvrtke Infoart, iza koje je 28 godina iskustva, bavi se razvojem softwara i fokusirana je, između ostalog, i na mobilno plaćanje. Osmislila je mobilno plaćanje parkinga SMS, te aplikaciju "Paydo".

- Pristup aplikaciji je je vrlo jednostavan i započinje registracijom korisnika nakon koje se kupuje željena karta, uz potrebnu sigurnost u smislu zaštite osobnih podataka. Nakon registracije korisnika, korak koji slijedi je unos registarske oznake vozila i odabir željene parkirne karte, a sve uz kartično plaćanje, kazao je među ostalim Sirovica. Putem aplikacije moći će se kupiti satna, dnevna, tjedna, mjesečna i godišnja parkirnih karata, a  moguća je i kupnja mjesečne povlaštene (stanarske) karte. Ova usluga je trenutno dostupna u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rovinju, Splitu, Zadru i od sutra i u Šibeniku.

- Prednost ove aplikacije u odnosu na plaćanje parkinga SMS je što nema dodatnih troškova plaćanja korištenja usluge, a tvrtke mogu plaćati sa sredstava na računu. Slikovito rečeno, nešto poput plaćanja autoceste ENC-om. To vlasnicima tvrtki omogućava i potpunu kontrolu troškova i daje mjesečno izvješće o potrošnji sredstava, kazao je Sirovica i naglasio da su – ipak – "ciljana publika" stranci.

- Omogućit će im da  ovu mobilnu aplikaciju kad ju jednom instaliraju koriste u svakom gradu u kojem je ona dostupna za plaćanje parkinga. Zbog toga smo u startu išli prvo s pokrivanjem obalnih gradova, rekao je na kraju.



 

24. travanj 2024 22:01