StoryEditorOCM
ŠibenikZbog rekonstrukcije kolnika

Od petka do nedjelje za promet se zatvara Ulica kralja Zvonimira od Vatrogasnog doma do Zadarske

Piše Krešimir Gulin
10. rujna 2020. - 12:31

U petak, 11. rujna, od 16 sati za promet se zatvara Ulica kralja Zvonimira u dužini od 200 metara od Vatrogasnog doma do križanja sa Zadarskom ulicom. Ulica će biti zatvorena tijekom vikenda zbog uklanjanja i rekonstrukcije dijela kolničkog sloja ulice kako bi se poboljšala površinska odvodnja oborinskih voda. Sanaciji ovog dijela Ulice kralja Zvonimira pristupa se zbog uočenih nedostatnih poprečnih nagiba ulice što uzrokuje slabu odvodnju vode s kolnika tijekom jačih oborina, izvijestili su iz šibenskog Vodovoda i odvodnje

- Molimo vozače iz zapadnih dijelova grada, Crnice i Njivica da tijekom vikenda za odlazak u centar grada koriste Državnu cestu D8, Jadransku magistralu i istočne ulaze u grad, Rokići i Vidici. Vozače koji iz centra grada prometuju prema zapadu, Njivicama i Meterizama da za izlaz iz centra grada koriste ulice Put gimnazije i Bana J. Jelačića preko Šubićevca.
Parkirališna mjesta Gradskog parkinga u zoni obuhvata radova se neće moći koristiti tijekom obavljanja radova. Sva vozila zatečena na tim mjestima u petak iza 16 sati bit će izmještena na prostor Gradskog parkinga u Mandalini, Velimira Škorpika 5.
Tijekom izvođenja radova pješački promet će se odvijati neprekinuto- kazala je Anita Vlaić, glasnogovornica šibenske komunalne tvrtke.

Radovi na rekonstrukciji kolnika će trajati do nedjelje uvečer kada će se iscrtati horizontalna prometna signalizacija. Ulica se za sav promet otvara u ponedjeljak ujutro u četiri sata.

- Počevši od ponedjeljka sljedećih nekoliko dana u noćnim satima na rekonstruiranim dijelovima ulice izvodit će se radovi ugradnje svjetlosne signalizacije na pješačkim prijelazima koji neće značajnije utjecati na odvijanje prometa. Ipak molimo vozače za oprezniju vožnju tim dijelom ulice- zaključila je Vlaić.

Podsjetimo, rekonstruirana Ulica kralja Zvonimira svečano je otvorena prije ljeta, dakle samo prije nekoliko mjeseci. Međutim, odmah nakon otvorenja i prve veće kiše, uočeni su stari problemi. Odnosno, voda se i dalje slijevala po kolniku prema Poljani.

Iz gradske uprave tada su kazali da će čim prije popraviti stvar i evo sada bi nakon ovog vikend zahvata i taj kronični šibenski problem biti riješen.

18. travanj 2024 09:34