StoryEditorOCM
ŠibenikIzbjegnite gužve

Od danas do 15. rujna: I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći brodovima gradske brodske linije

Piše šibenski.hr
15. lipnja 2021. - 08:11

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za sezonu 2021.

„Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih smo i ove godine uspostavili brodsku liniju, koja se pokazala i kaodobra nadopuna ponudi grada Šibenika. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugimoblicima prijevoza u gradu“ poručio je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz najljepši pogled na Šibenik i Kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza.

Sudeći prema reakcijama građana proteklih godina, gradske brodske linije postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Kao i prošle godine, na kupanje na Martinsku možete brodom Avalon, a do Jadrije brodom Plima. Cijena karte u jednom smjeru na liniji Mandalina – Šibenik – Martinska iznosi 7 kuna, povratna košta 10 kuna, a moguće je i kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 200 kuna za kružnu brodsku liniju Mandalina - Šibenik – Martinska.

Za liniju Šibenik – Jadrija karta u jednom smjeru košta 10 kuna, dok cijena povratne karte iznosi 16 kuna.

Osim toga, djeci do šest godina prijevoz je besplatan na obje brodske linije.

20. travanj 2024 13:16