StoryEditorOCM
ŠibenikAnketa

Obrtnici, jeste li zainteresirani za natječaje EU-a?

4. svibnja 2017. - 17:03



Dražena Perkov, Obrt 'Milak': Zainteresirana sam, naravno, za poticajna sredstva EU-a. Za sada nisam po tom pitanju još uvijek ništa poduzimala jer sam 'friški' poduzetnik. Poslujem godinu dana, no ukoliko se posao bude razvijao u željenom smjeru, svakako ću iskoristiti mogućnost aplikacije za unapređenje poslovanja.



Nikola Birin, 'Vinarija Birin': Pratimo natječaje EU-a, a na neke smo i aplicirali. Vidjet ćemo kakav će biti rezultat i hoćemo li imati prolaznu ocjenu ili ne. Istina, procedura je ponekad složena, dosta je administriranja, no to ne doživljavamo kao ozbiljniju prepreku.



Marko Smolić, 'Smolić grafika': Premalo smo informirani o mogućnostima koje, u smislu poticaja, nudi EU. Za neke natječaje obično saznajemo u posljednji trenutak jer su nam informacije, zbog velikih poslovnih obveza i nemogućnosti sudjelovanja na stručnim skupovima i savjetovanjima, nedovoljno dostupne.



Tomislava Senjanin, Obrt 'Valetudo': Za svaku pohvalu su poticajna sredstva iz županijskog proračuna koja su odobrena obrtnicima, no dosta sam zainteresirana i za sredstva sličnog tipa iz fondova EU-a. Složena je procedura i prevelika administracija, ali se papiri ipak mogu skupiti. Važno je pratiti natječaje.



Davor Krnić, Zadruga "Branitelj": Ima mnogo natječaja EU-u u kojima se obrtnici i poduzetnici, a naročito zadrugari, kao u mom slučaju, ne mogu pronaći. To se naročito odnosi na natječaje u kojima se projekti ne sufinanciraju u 100-postotnom iznosu. U tom slučaju, pod povoljnim uvjetima jednostavno ne možemo namaknuti 40-posto sredstava, kako bi od EU ishodili preostalih 60 posto.

22. travanj 2024 13:41