StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Obrtnici časte bakalarom za Badnjak; Bit će i fritula i kuhanog vina, a sve će začiniti Šibenska narodna glazba

Piše šibenski.hr
19. prosinca 2018. - 13:19

Već po tradiciji, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik  i ove godine organiziraju pripremu bakalara na otvorenom, ispred zgrade Šibenskog kazališta  na Badnjak 24. prosinca u 10 sati.

- Priprema bakalara  na tradicionalni  način  dar je  svih obrtnika  Šibensko-kninske županije  a osobito članova  Udruženja obrtnika Šibenik, građanima Šibenika kako bi im na taj način uljepšali Badnjak. Uz  bakalar i kuhano vino  ove godine pripremat ćemo i fritule a za dobro raspoloženje pobrinut će se i Šibenska narodna glazba“ istaknuo je danas  na konferenciji za novinare Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore šibensko-kninske županije.

Za pripremu tog blagdanskog jela  bit će utrošeno preko 100 kilograma bakalara, 300 kilograma krumpira, 10 litara maslinovog ulja i neizbježni  češnjak, peršin i ostali začini. Osim za građane Šibenika, Županijska obrtnička komora donirat će bakalar za Badnjak Caritasovoj  pučkoj kuhinji u Šibeniku i Kninu kako bi  svaki od ukupno 320 korisnika pučkih kuhinja dobio svoju porciju bakalara.

Iz Županijske obrtničke komore i Udruženja obrtnika Šibenik pozivaju građane  da im se u  ponedjeljak ujutro pridruže u što većem broju  te tako uz dobru hranu i  glazbu na Badnjak ožive staru gradsku jezgru Šibenika.“

 

25. travanj 2024 14:46