StoryEditorOCM
ŠibenikPotpisan ugovor

Obećanje (ni)je ludom radovanje: Čim završi nastava počinje uređenje okoliša stambenih zgrada na Šubićevcu

Piše Šibenski.hr
7. lipnja 2018. - 15:35

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i Ivica Svirčić, direktor tvrtke Bemix d.o.o. danas su potpisali ugovor za drugu fazu uređenja okoliša stambenih zgrada u Ulici bana Josipa Jelačića na Šubićevcu. Riječ je o prostoru od gotovo četiri tisuće kvadrata za koji su riješeni višegodišnji imovinsko-pravni odnosi, a urbanističkom osmišljavanju pristupilo se zajedno sa stanarima.

„Potpisivanjem ugovora za II. fazu radova oko zgrada na Šubićevcu bližimo se kraju uređenja ovog cijelog platoa, koje je počelo prošle godine, kada je prikupljena sva potrebna dokumentacija, a u projekt uloženo pola milijuna kuna. Za II. fazu radova osiguran je milijun kuna, a cijelo vrijeme smo se konzultirali sa stanarima ovih zgrada, kojima se ovim putem zahvaljujem na suradnji. Ovim radovima konačno će se riješiti crna točka u gradu, a cijeli kvart će i s obzirom na druge infrastrukturne zahvate i investicije postati urbaniziran u cjelini, a samim time i poželjniji za život.“ izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Ivica Svirčić, direktor tvrtke Bemix d.o.o. dodao je kako je njegov tim spreman za početak radova, koji kreću odmah po završetku tekuće školske godine, budući da je riječ o prostoru koji graniči sa školom Petra Krešimira IV.

„Prostor oko zgrada kućnih brojeva 76 i 78 u Ulici bana Josipa Jelačića dobit će uređeni parking, asfaltiranu prometnicu, pješačke koridore prema sjeveroistoku te između supermarketa i škole, novu javnu rasvjetu, a uredit će se i plato pored roštilja za stanare. Sva rješenja prilagođena su osobama smanjene pokretljivosti i s invaliditetom te usuglašena sa zainteresiranim stanarima.„ rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, dodavši i da je rok okončanja radova početak nove školske godine.

Predsjednik Gradske četvrti Šubićevac Stipica Protega iskazao je zadovoljstvo suradnjom s Gradskom upravom na ovom projektu za koji je trebalo uložiti puno truda, osobito u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

25. travanj 2024 06:39