StoryEditorOCM
ŠibenikZa djecu

NP ‘Krka‘ i ove godine sudjeluje na Adventurici: Izradimo zajedno kreativne božićne ukrase i trajne uspomene na eko radionicama za najmlađe

Piše šibenski.hr
10. prosinca 2021. - 09:37

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine u sklopu Adventurice, posebnog dijela šibenske Adventure posvećenog najmlađima, organizira niz kreativnih ekoloških radionica za djecu na kojima djeca kroz korištenje isključivo recikliranih materijala uče kako se brinuti o okolišu. Radionice će se  održavati u Studiju Galerije sv. Krševana (bivšoj Galeriji „Matija“) od 13. do 17. prosinca 2021. od 17:30 do 20:00.

Raspored održavanja radionica:

13. prosinca – izrada anđela od raznih vrsta papira

14. prosinca – izrada 3D borića i ukrasnih vrećica

15. prosinca – izrada božićnih ukrasa od vune

17. prosinca – izrada božićnih lampiona

- Radionicama je zajedničko to da udahnjuju život odbačenim predmetima i materijalima dajući im novo ruho i novu svrhu. Upravo se u tome krije istinski blagdanski duh, na koji u konzumerističkoj svakodnevici ponekad zaboravimo.

U svakom slučaju, na adventskim radionicama ne stvaraju se samo ukrasi, već i najljepše uspomene. Pozivamo vas da, uz zabavu i druženje, na njima testirate, zajedno s najmlađima, svoju kreativnost, pustite mašti na volju i izradite poklon za dragu osobu ili pak božićnu dekoraciju za vlastiti dom- kazala je Katia Župan, glasnogovornica NP-a 'Krka'.

26. travanj 2024 06:13