StoryEditorOCM
ŠibenikOd kolodvora do Armeruna

Novo ruho do Uskrsa: Konačno počinje modernizacija rasvjetnih tijela na šibenskoj rivi koja se nisu mijenjala od Mediteranskih igara 1979. godine

Piše šibenski.hr
26. siječnja 2022. - 12:15

Radovi na modernizaciji rasvjete duž šibenske rive, prema najnovijim informacijama koje smo dobili od šibenskog dogradonačelnika, Danijela Milete, trebali bi početi kroz sljedeći tjedan.

Podsjetimo, ugovor vrijedan oko 1,85 milijuna kuna s uključenim PDV-om potpisan je s tvrtkom Pectus još u rujnu prošle godine.

Početak radova u međuvremenu je odgađan zbog nepravilnosti u projektnoj dokumentaciji, odnosno tehničkih pogrešaka uslijed kojih su bile potrebne korekcije sigurnosne prirode.

- Natječajna dokumentacija je dovršena, projekt je bio na čekanju jer smo morali doraditi neke dijelove projekta a na sve to nam se nadovezala i Adventura. Mogu vam potvrditi da s radovima počinjemo kroz sljedeći tjedan. Dolaze novi stupovi, postavit ćemo nove instalacije, rasvjetna tijela kao i sustav za video nadzor – istaknuo je Mileta.

Napomenimo da će se čak 46 novih rasvjetnih tijela sa stupovima i novim instalacijama mijenjati na sljedećim lokacijama: Obala palih omladinaca, Obala Hrvatske mornarice i Obala dr. Franje Tuđmana. Jednostavnije rečeno, od autobusnog kolodvora do hotela Armerun.

- Izmjena rasvjete provest će se poštujući smjernice konzervatora, kao i standarde ekološke zaštite. Konzervatori su definirali boju i izgled novih rasvjetnih tijela koja će biti i energetski učinkovita – naglasio je Mileta.

Dotrajala rasvjeta koja nije mijenjana više od 40 godina, točnije od Mediteranskih igara 1979. godine, tako bi trebala zasjati u novom ruhu do travnja.

- Očekujemo da će radovi biti gotovi do travnja, preciznije do Uskrsa – zaključio je Mileta.

24. travanj 2024 15:19