StoryEditorOCM
Šibenikši retrovizor

Novo rješenje: ‘kružni tok Bogdanovići‘ skratio bi put od Šibenika do Jadrije i rasteretio Jadransku magistralu

Piše Ivo Mikuličin
24. veljače 2024. - 08:05

Nije nam ni na kraj pameti zanijekati velikog prometnog stručnjaka Željka Marušića, koji tvrdi da je gradnja spoja Jadranske magistrale sa cestom za Zaton i Raslinu "loše prometno rješenje", čime se u konačnici složio i ministar Oleg Butković, ali se istodobno pitamo što tako priznatom stručnjaku trebaju javne i glasne špekulacije u stilu "kako je ponuđeno prometno rješenje podilaženje privatnim interesima"!?

Svojim prijedlogom nas je, suprotno tome, itekako zaintrigirao umirovljeni liječnik Miljenko Bura, koji uporno brani interese svoje Rasline, a koji tvrdi kako bi se cijeli "slučaj" najbolje riješio izgradnjom kružnog toka prema zaseoku Bogdanovići.

Spomenuta ideja je izazvala nemalo zanimanje i kod građana Šibenika. Ne bez razloga. U varijanti "kružni tok Bogdanovići", te ne baš veliki trošak (čitaj: uređenja puta od trokuta do raskrižja Martinska – Jadrija) putovanje od Šibenika do Jadrije skratilo bi se za 4-5 kilometara, te na taj način (ne)posredno rasteretilo Jadransku magistralu u smjeru Vodica.

02. svibanj 2024 09:25