StoryEditorOCM
Šibenikministar butković u županiji

Novo gradilište u luci u Mandalini: u Vrnaži postavljaju plutajući lukobran i sidreni sustav

Piše Toni Veljača
28. studenog 2023. - 12:51
Oleg Butkovic, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture u pratnji Zeljka Burica gradonacelnika Sibenik i Marka Jelica zupana obisao je radove na izgradnji luke VrnazaNikša Stipaničev/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio je danas gradilišta lučkih projekata u Šibensko - kninskoj županiji, a među njima i luku Vrnaža u Šibeniku gdje se izvode radovi postave plutajućeg lukobranskog objekta i sidrenog sustava plovila, koji će biti postavljen na zapadnom dijelu luke.

Butković je svoju malu turneju po Šibensko-kninskoj županiji započeo u Rogoznici u kojoj se provodi projekt izgradnje novog obalnog zida te proširenje komunalnih vezova unutar luke. Riječ je o projektu koji zajednički provode Lučka uprava Šibensko-kninske županije i Općina Rogoznica uz sufinanciranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon Rogoznice i Šibenika, ministar je krenuo prema novoizgrađenoj luci Bilice u uvali Stubalj u kojoj je izgrađen pristanišni gat za javni promet s platoom da bi posjet Županiji zaključio u Skradinu gdje je nazočio svečanom otvorenju novoizgrađene komunalne luke Skradin u uvali Mala jaruga, čijom izgradnjom je osigurano 37 vezova.

Dodajmo kako su i ti radovi realizirani u okviru projekta koje je financirala županijska Lučka uprava u suradnji sa Šibensko - kninskom županijom i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

 

 

 

02. svibanj 2024 02:59