StoryEditorOCM
ŠibenikNISU ILA, NEGO DILA

Nova velika gesta nizozemskog Šibenčanina Čede Paića: Dico, evo vam 60 pari cipelica!

8. lipnja 2018. - 15:05

Stari Šibenčani su znali reći „nisu 'ila, nego dila!“ A tu izreku u potpunosti slijedi Čedo Paić. Šibenčanin, kojemu je, makar gotovo pet desetljeća živi u nizozemskom Beverwijku, srce ostalo na njegovoj Gorici. Uvjerili su se jučer u to liječnici i pacijenti dječjeg odjela šibenske bolnice, kojima je Čedo donirao šezdeset pari cipelica.



- Ja živim 48 godina u Nizozemskoj, ali sam fetivi Šibenčanin. Na rodni grad i moju domovinu Hrvatsku mislim gotovo 24 sata dnevno. Ove su donacije dokaz tome. Poduzeće, u kojemu radim, bavi se proizvodnjom obuće. Nedavno smo slali donacije u afričke države Etiopiju i Ganu. No, kad smo ih isporučili, ostala nam je još jedna kutija. Svom sam šefu rekao da bih je rado poslao u rodni grad. A najprikladnija destinacija bila je naša bolnica – priča humanitarac velikog srca, Čedo Paić.

Njegove donacije ne stižu samo na šibenske adrese, već nerijetko i u druge krajeve Hrvatske, pa i Bosne i Hercegovine.
- Često napunim autobus na liniji Amsterdam – Sarajevo. Srce mi se stisne, kad vidim da kutije stoje u magazinu, a znam da neće u prodaju. Često se zbog toga zakačim i sa suprugom, jer sve te kutije pune cipela donosim kući – emotivno će Čedo Paić, poznat i po tome što svakog mjeseca posjećuje hrvatske uznike u Haagu. Još od vremena kad su tamo boravili Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak.



Paić je „nizozemske“ poklone uručio šefu dječjeg odjela šibenske bolnice dr. Anti Pelajiću.
- Nama je najvažnije da ćemo usrećiti djecu, kojima su te cipele potrebne. Zato, jedno veliko hvala našem Šibenčaninu Čedi Paiću – kratko i jasno poručio je Pelajić.

23. travanj 2024 21:04