StoryEditorOCM
ŠibenikNA DVA kotača

Nova biciklistička staza od Gaćeleza preko Dragišića do Čiste

Piše PSD.
15. prosinca 2016. - 15:46

Turistička zajednica grada Vodica u studenom je proširila mrežu biciklističkih staza na svom području. Nova je staza od Gaćeleza, preko Dragišića do Čiste, uređena, označena i otvorena za sve ljubitelje biciklizma.
Troškove uređenja staze s 20.000 kuna sufinancirala je i Hrvatska turistička zajednica iz Fonda za potporu projektima na turistički nerazvijenim područjima.
Ovo je deseta biciklistička staza na vodičkom području, dugačka 35,5 kilometara, a kombinacija cestovne podloge, zemljanog i brdskog terena idealna je za otkrivanje ljepote polja i sela u zaleđu Vodica.
– Turistička zajednica grada Vodica partner je u provedbi projekta "Razvoj cikloturizma Šibensko-kninske županije“ kojem je nositelj županijska Turistička zajednica. Prva provedena aktivnost ovog projekta bila je edukacija biciklističkih vodiča koja je održana početkom ožujka ove godine. Među 23 polaznika koji su uspješno završili obuku je i pet članova našeg Brdsko biciklističkog kluba "Orlov krug“. To je jako dobro za nas, pošto sada imamo oko 180 kilometara biciklističkih staza, a znamo da je taj vid aktivnog odmora u usponu – kaže direktorica Ureda vodičke Turističke zajednice Anita Franin Pečarica.

05. svibanj 2024 01:08