StoryEditorOCM
ŠibenikZahtjev šibenskog SDP-a

Njihov brod sve češće ne plovi: oduzmite koncesiju na brzobrodskoj liniji Šibenik- Kaprije- Žirje

Piše Šibenski.hr
15. veljače 2019. - 15:20

Šibenski SDP uputio je u petak Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture te Agenciji za obalni linijski pomorski promet zahtjev za oduzimanjem koncesije na brzobrodskoj liniji 9502 Šibenik-Kaprije-Žirje

- Ponukani događajima zadnjih mjeseci na brzobrodskoj liniji 9502 Šibenik-Kaprije-Žirje na kojoj sve češće ne vozi brod, zahtijevamo od vas preispitivanje i eventualno oduzimanje koncesije tvrtki „Catamaran line“, te dodjelu koncesije privremenom brodaru do provođenja novog natječaja.

Naime, iako je tvrtka Catamaran line preuzela koncesiju, ujedno je preuzela i stare brodove, koji očito ne mogu ispuniti uvjete koncesije, a također ne mogu ni garantirati sigurnost putnika. Iz iskustva znamo da drugi brodovi mogu normalno voziti na toj liniji, jer se već događalo da isti ovi brodovi i prije nisu isplovljavali.

Kako ovo već predugo traje, molimo vas da u što kraćem roku reagirate, te omogućite otočanima normalan prijevoz do svojih kuća- stoji u zahtjevu kojeg potpisuje Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a.

19. travanj 2024 15:59