StoryEditorOCM
Šibeniknakon rekonstrukcije

Nema više besplatnog parkiranja kod nadvožnjaka na Šubićevcu? Mileta: ‘To je stvar dogovora s Gradskim parkingom‘

Piše Toni Veljača
28. srpnja 2023. - 14:53
Gradska četvrt Šubićevac s Gradskim parkingom definirati će potrebe stanovnika i odlučiti uvjete parkiranja - kazuje MiletaIlustracija/

Grad Šibenik nastavlja s ulaganjem u cestovnu infrastrukturu gradskih prometnica. Posljednji projekt koji je najavljen je rekonstrukcija prometnog raskrižja u ulici Bana Josipa Jelačića i Đure Đakovića. Preciznije, riječ je o križanju koje se nalazi pored nadvožnjaka Jadranske magistrale na Šubićevcu. Grad na spomenutom području planira gradnju kružnog toka ali i uređenje parkirališta koje se nalazi u neposrednoj blizini.

- Nastavljamo s uređenjem i rekonstrukcijama cestovnih i pješačkih koridora po gusto naseljenim gradskim četvrtima te uređenjem parkirališnih zona. Počeli smo prije deset godina s raskrižjem ulica Stjepana Radića i Bosanske, nastavili s uređenjem prostora oko tzv. Socijalnih zgrada, parkiralištem u Ulici Matije Gupca, novim cestovnim izlazom iz Ulice branitelja Domovinskog rata na Vidicima, Ulicom kralja Zvonimira i stotinama metara novih nogostupa po cijelom gradu, da bi sad na red došlo ovo raskrižje – kazao je u najavi projekta šibenski dogradonačelnik, Danijel Mileta.

image
Grad Šibenik/

Naglasimo i kako je izrađen idejni projekt. Imovinsko pravni odnosi su riješeni a uskoro kreće i postupak ishodovanja lokacijske dozvole potrebne za gradnju kružnog toka, uređenje parkirališta i proširenje nogostupa.

Nakon dobivanja lokacijske dozvole, Grad Šibenik će pokrenuti postupak izrade glavnog/izvedbenog projekta i ishodovanja građevinske dozvole. Za projektnu dokumentaciju je u ovogodišnjem gradskom proračunu rezervirano 6.600 eura.

Na pitanje hoće li parkiralište koje, po slobodnoj procjeni može primiti pedesetak automobila i nakon njegove rekonstrukcije ostati besplatno za sve građane, Mileta nam nije mogao dati konkretan odgovor. Riječ je o izuzetno važnom parkiralištu, kako za stanovnike Šubićevca, tako i za ostale građane, a posebno one koji su poslom vezani za centar Grada.

- Na nama kao Gradu je da to područje infrastrukturno obnovimo, a kasnije će gradska četvrt Šubićevac s Gradskim parkingom definirati potrebe stanovnika i odlučiti uvjete parkiranja – zaključio je šibenski dogradonačelnik.

 

04. svibanj 2024 16:09