StoryEditorOCM
ŠibenikGLAVA ŠOTOBRACO

Nema teških vrimena za poduzetništvo ako čovik oće raditi: kako zaraditi od prosvjednika protiv kovid potvrda?

Piše Branimir Periša
14. studenog 2021. - 07:30

Dobra Parona cila je u brizi i ne panti da se tolko priznojavala otkako korona hara baloton. Njojzi je sada glavna dilema: šta ako vrag odnese šalu pa se kovid potvrde, za ne reć' ausvajsi, budu tražile ne samo za ulazak u lokale, nego i za korištenje ugostiteljskih usluga i na teracaman? Šta vridi da se ona pelcovala, ka šta i je, ako je, uprav' čita, jedva 40 posto nježinih sugrađana nakanilo podmetniti rame?

- Ja san pomislija, gospojo draga, da ćete, ka jedna prava građanka briniti o tomen kako će dica sa školon i naukon, a ne ko će van ili neće dolaziti u bufet? – odma je El Tigre krenija oštrije. Jerbo, kako se čuje, glavni bi picaduri mogli biti necijepljeni nastavnici koji će radije otvoriti bolovanje ili otići na neplaćeni dopust, nego se pelcovati. I ko će sve oto kontrolirati, da ne govorin šta se još more zakuvati poslin Nove godine, stisne li Stožer kako je najavljeno.

Piće priko interneta

- Ma ajte molin vas! - odmanija je rukon Bili Smo Uskoro prema dobroj i poštenoj gazdarici, zabrinutoj za egzistenciju. Ionako su oni u betulici ka nika familija, pa će se u slozi snaći i dogovoriti. Snašli bi se oni i on line, već bi nešto smislili, makar je znanstvena fantastika kako se piće more konzumirati priko interneta, ka školski nauk.

- A šta se brinete? Kada se korona pojavila, bez ikakvog konpliciranja ste prišli u ilegalu, na crno. Piće i koji zalogaj nosili ste u borši, mi bi vas okružili na fizičkoj distanci nasrid Male lože i svi su mislili da je po sridi obična ćakula starih prijateja, a ne nelegalno krčmljenje pila i jila, sitija ju je B.S. Uskoro pijonirskih dana epidemije.

Još je doda da more biti sritna šta su jon gotovo jedine mušterije nji dvojica, pa jon je lako izać' na kraj. A šta bi ona da vodi neki lokal sa puno gostiju i prometa, pa da se na javnoj površini rastegne red? Kolko bi onda borša tribala nositi sa sebon, a sve da je neupadljivo, ka i svaki nelegalni posal?

Odobravan skonto

- Tribalo bi oprezno s timen. Da je red velik, pomislija bi svit da se čeka na novomen punktu za cijepljenje! Nešto je s timen krenilo ovih dana; dobar je straj kome ga bog dade! – dometnija je El Tigre.

- To, bravo! Dali ste mi pravu stvar! – živnila je Dobra Parona a okice su jon zasjajile ka i uvik kada jon sine neka poduzetnička ideja. Ujutro će prodavati piće za hrabrost i zalogaje kontra debulece u redovimana za pelcovanje, a navečer grupama građana šta prosviduju protiv kovid potvrda i tražu slobodu, demokraciju kontra tame kovid potvrda i da in se vlast skine s nike stvari. A kako je krenilo, imaće tržište i prid Saboron, di će neki zastupnici i dalje tražiti da budu jednakiji od drugih! Nema teških vrimena za poduzetništvo ako čovik oće raditi!– veselo je zacičala i zapljeskala rukicaman.

- A mi, šta je s namin? – uzjogunila su se ova dvojica videći da ona ima u planu biti svugdi, samo ne u svomen bufetiću.

- Bez brige, vas pribacujen na on line i odobravan skonto, rekla je ponesena novon vizijon poslovne ekspanzije.

20. travanj 2024 13:16