StoryEditorOCM
ŠibenikSve po zakonu

Nema kraja prijeporima oko bivšeg šibenskog kina Tesla! Parkiralište "rezervirano" za stanovnike stare gradske jezgre

16. svibnja 2018. - 15:12

- Tek sam uspio probaviti rušenje kultnog šibenskog kina "Tesla", a već sam suočen s novom sramotnom činjenicom da će tamo biti parkiralište. Ne mogu doći sebi da se kino Tesla zamjenjuje s 15 parkirališnih mjesta- zgranut je Rikard Marenzi, vijećnik NL Stipe Petrine.

Razumije, kaže, želje i potrebe vlasnika, ali ga boli benevolentan stav Grada koji bi trebao primarno štititi interese građana, a ne privatnih poduzetnika. Gnjevni Marenzi zatražio je od gradske uprave kompletnu dokumentaciju i sve dozvole za rušenje starog kina, zanima ga je li ispoštovana procedura kod uklanjanja stare građevine ali i je li ikad ishodovana građevinska dozvola za novi stakleni poslovni objekt koji bi trebao niknuti na mjestu kina Tesla. Kao vijećnik i građanin, veli, očekuje da gradska vlast ima interese svojih građana uvijek ispred interesa poduzetnika.

Parkiralište će, navodno, biit privremenog karaktera, svega četiri ljetna mjeseca i prije svega je namijenjeno, kako tvrdi gradonačelnik Željko Burić, stanovnicima stare gradske jezgre koji imaju gotovo nepremostive probleme s parkiranjem svojih vozila. A uklanjanje kina je provedeno apsolutno u skladu sa zakonom, tvrdi gradonačelnik.

- Ne zaboravimo da je privatno vlasništvo neprikosnoveno, a to jest privatno vlasništvo- podsjeća vijećnika i nezadovoljnu javnost Burić.

Inače, kino Tesla nije bilo ni u kakvom režimu zaštite, ni kao kulturna ni povijesna baština, a ono što se sada na tom prostoru događa, upravo je u interesu građana, smatra Burić. Jer, građani koji žive u starom Šibeniku na ovaj način će dobiti 15 parkirališnih mjesta u nultoj zoni, rezerviranih za njihova vozila.

Mada, kako to i inače s parkiralištima biva, primjetit će Marenzi, nema nikakve garancije niti rezervacije ni za koga na parkingu, pa ni za stanovnike stare šibenske jezgre na platou bivšeg kina. Koliko će dugo trajati parkiralište vidjet ćemo, a do tada, uporni vijećnik želi makar znati je li Gradski parking ishodio dozvolu za radove na novom parkiralištu, ili se privremeno parkiranje rješava i bez dozvole...

19. travanj 2024 10:31