StoryEditorOCM
Šibenik‘kapa do poda!‘

Nekim kupačima vjerojatno nije bilo svejedno, ali ljudi su fascinirani manevrima ovih pilota kanadera: ‘Treba imati čelična m**a‘; Pogledajte snimku

Piše šibenski.hr
18. kolovoza 2022. - 11:58

Požar na području Vrpolja kod Šibenika, srećom je ugašen, a u gašenju su pomogli i kanaderi te njihovi piloti.

Dvojica pilota tom su prilikom toliko spretno, a  toliko blizu kupačima, napunili spremnike svojih letjelica da su oni koji su bili na plaži čak snimili video manevra i objavili ga na Redditu.
 

'Za ovaj posao treba imati čelična m**a', napisano je uz snimku, na što su se u komentarima nastavili nizati komplimenti pilotu.

'Kazna za glisiranje na manje od 300 metara od obale! Smjesta!!! I zapljenit im taj avion!! Zaj*****m se... Svaka čast ekipi u kanaderima!!

'Kapa do poda', 'Premoćno'..., pišu korisnici Reddita.

Neki su spomenuli i kako im nebi bilo svejedno da su bili na mjestu kupača, i da bi bilo bolje da malo dalje od bova 'u dubini' napuni spremnik.

Međutim, u slučaju požara najvažnije je što prije vodu dostaviti do mjesta gdje gori, a kupači koji se drže zakonskih propisa i ne prelaze plutajuće zaštitne ograde za plaže su sigurni.

'Što je bitnije, ugasiti požar ili kupanje izvan mreže. Netko kod požara može biti u opasnosti za život ali "muh kupanje.....", još je jedan od komentara.

Dok su jednima ova i slične scene fascinantne i neuobičajene, ima i onih koji se više ni ne okreću na zvuk motora kanadera.

Naime, neka područja na našoj obali su jako pristupačna za puniti spremnike, a i nažalost česti su požari u njihovoj okolici. Primjerice stanovici malih mjesta kod Makarske Rivijere, poput Drašnica, više su naviknuti na njih pa kad ih vide samo se povede tema na plaži o tome 'di sad gori'.

Turisti su oni koji još uvijek razjapljenih usta gledaju akciju punjenja kapaciteta spremnika letjelice. Često se vade i mobiteli kako bi se sve zabilježilo.

Za neke nije ljeto ako barem svako peti dan ne vidiš kanader u svojoj blizini.

- Ako me išta podsjeća na djetinjstvo, to je kupanjac sa kanaderima - jedan je komentara na Redditu koji je odlično rezimirao iskustva mnogih Dalmatinaca.

 

 

19. travanj 2024 14:08