StoryEditorOCM
Šibenikstožer HDZ-a

Nediljko Dujić proglasio ‘silenzio stampa‘ do 21 sat: donosimo atmosferu iz stožera Željka Burića i Gorana Pauka

Piše Branimir Periša
30. svibnja 2021. - 20:04

- Nećemo davati nikakve izjave prije 21, kratko je kazao Nediljko Dujić, šef županijskog HDZ-a novinarima šibenskih redakcija kojih je oko 19 sati u sjedištu stranke u Hebrangovoj bilo gotovo više nego HDZ-ovih aktivista i dužnosnika. Viđen je i Dragan Zlatović predsjednik Gradskog vijeća Šibenika, također u dobrom raspoloženju.

Dujić je dobro raspoložen, djeluje opušteno, kao da se danas u drugom krugu na biralištima u Šibensko-kninskoj županiji nije odvijala vrlo tijesna utrka. Puno točnije, prava bitka za Županiju između Marka Jelića (NL) i Gorana Pauka (HDZ). Nimalo ugodno za stranku kojoj je ŠKŽ otpočetka 'utvrda' a ovogodišnjim izborima prvi put u povijesti dogodilo se da HDZ-ov kandidat u drugi krug ulazi s manjim brojem glasova od izazivača.

Jelića, bivše kninskog gradonačelnika inače, u Skupštini županije podupire široki blok stranaka od SDP-a, preko koalicije Domovinskog pokreta, Mosta i Loze, te NL Stipe Petrine koja je istakla svoju Iris Ukić Kotarac za dožupanicu. Taj blok tvrdi da je formirao većinu od 19 glasova, no o tom potom – i poslije izbornih rezultata.

Oko 19,30 u stranačko sjedište došao i Željko Burić, šibenski gradonačelnik koji ne krije da će njegova gradska uprava već sutra 'ubaciti u petu' i nastaviti s brojnim projektima s kojih su izbori otklonili fokus Buriću i njegovim suradnicima.

Za razliku od kolege Pauka, Željko Burić je u komotnijoj situaciji, budući da njegov protukandidat u drugom krugu, Tonči Restović (SDP) teško da može u drugom krugu ublažiti veliku, više no dvostruku razliku u postotku osvojenih glasova prije 15 dana. I u gradskom vijeću Buriću će, u slučaju pobjede biti lakše formirati blok s glasovima za HDZ-ovu opciju biti nego Pauku u Skupštini Županije. HDZ se danas u drugom krugu okušava i u Vodicama, gdje je premoćno nad Sanjom Radin Mačukat (NL) u provom krugu dobio Ante Cukrov Desto (HDZ). Tijesno i neizvjesno je i u Kninu, gdje su gotovo izjednačeni dojučerašnji kninski dogradonačelnik Marijo Čačić (NL Marko Jelić) i Nikola Blažević (HDZ) s neznatnom prednošću Čačića, dok je u gradskom vijeću obrnuto i za malo glasova preteže lista HDZ-a.

26. travanj 2024 18:30