StoryEditorOCM
Šibenikna korak do javnog natječaja

Neće biti prometnog kolapsa: Radovi na raskrižju za Zaton i Raslinu počet će iza turističke sezone

Piše Toni Veljača
22. prosinca 2022. - 12:36

Projekt rekonstrukcije raskrižja za Zaton i Raslinu na Jadranskoj magistrali, inače, jedan od najznačajnijih prometno – infrastrukturnih zahvata u gradu Šibeniku, na korak je do raspisivanja javnog natječaja za izvođača radova.

- Hrvatske ceste su objavile prethodno savjetovanje za rekonstrukciju raskrižja za Zaton i Raslinu na Jadranskoj magistrali (DC8) kod hotela Panorama, što je korak do javnog natječaja za izbor izvođača radova – pohvalio se dogradonačelnik Šibenika, Danijel Mileta, na društvenim mrežama.

Savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, odnosno – potencijalnim izvođačima radova će biti otvoreno do 27. prosinca. Već kroz siječanj – kazuje nam Mileta – bit će objavljen i natječaj za izvođača radova. Napomenimo, riječ je o natječaju procijenjene vrijednosti 6.375.000 kuna s uključenim PDV-om.

S obzirom na predviđeni rok građevinskih radova od četiri mjeseca, radovi na zahtjevnoj dionici mogli bi početi već iza sljedeće turističke sezone. Mileta je optimističan ali i oprezan u procjenama.

- Početak radova ovisi u postupku javne nabave i o tome hoće li biti žalbi, teško je to procijeniti. Neki postupci traju dva mjeseca, neki i do dvije godine. Ono što je sigurno je da će natječaj za izvođača biti raspisan u siječnju – kazuje Mileta.

Projekt rekonstrukcije raskrižja za Zaton i Raslinu, nastavlja dogradonačelnik, bit će realiziran prije izgradnje rotora u Njivicama i Mandalini. Ovo je posebno važno u kontekstu radova u Njivicama, jer bi istodobni građevinski radovi na tom dijelu grada i na skretanju za Zaton značili prometni kolaps.

- Rekonstrukcija raskrižja za Zaton i Raslinu gradit će se prije čvorova Njivice i Mandalina. Nema apsolutno nikakve bojazni da će se radovi na tim projektima vremenski sukobiti – zaključuje Mileta.

19. travanj 2024 15:56