StoryEditorOCM
Šibenikprodužen rok

Nastavljaju se muke za vlasnike POS-ovih stanova na Biocima: istovremeno plaćaju rate kredita i podstanarstvo

Piše Toni Veljača
23. siječnja 2024. - 16:45

Višemjesečna saga oko useljenja stanara u dvije POS-ove zgrade na Biocima po svemu sudeći potrajat će još neko vrijeme. Podsjetimo kako su vlasnici stanova na Bioce trebali useliti s prvim danima prosinca prošle godine, međutim na tehničkom pregledu objema zgradama upaljeno je crveno svjetlo.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Brojni nedostaci na šesterokatnicama čija je gradnja počela u veljači 2021. godine, a završila lani, od okoliša, kvalitete dijelova zgrade, sigurnosti i nepotpune dokumentacije spriječile su gotovo 70, mahom mladih obitelji s područja Šibenika da napokon usele u dugoočekivane, nove domove čija je cijena bila povoljnih 1235 eura po četvornom metru.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

U međuvremenu, izvođaču radova dan je rok od 90 dana da ukloni sve nedostatke. Kako doznajemo od Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) izvršena je montaža naknadno tražene opreme za vatrodojavu te je u tijeku završno ispitivanje iste, kao i otklanjanje nedostataka potrebnih za dobivanje uporabne dozvole.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

- Ako se utvrdi da su svi nedostaci otklonjeni, komisiji za tehnički pregled dostavit će se dokumentacija o provedenom ispitivanju te će isti izvršiti pregled građevine i tražene dokumentacije.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Odmah po dobivanju uporabne dozvole APN će organizirati pregled stanova te primopredaju ključeva kupcima stanova, a o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni – stoji u odgovoru na upit koji je pristigao na adresu redakcije.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

I dok se loptica odgovornosti već mjesecima prebacuje s APN-a, na projektante, izvođače radova i tko zna već koga, u cijeloj priči deblji kraj izvukli su vlasnici stanova.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Rata kredita za otkup stana redovito im dolazi, istovremeno plaćaju i podstanarstvo. Dio njih već je naručio i namještaj za kojeg mjesecima plaćaju ležarinu jer nemaju gdje s njim, a krivnju za nastalu situaciju nitko ne želi preuzeti.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Inače, APN je produžio rok za useljenje zaključno do 29. veljače ove godine – što je datum koji će vjerujemo veliki dio vlasnika stanova uzeti s dozom opreza. S obzirom na to kroz koju torturu prolaze mjesecima – sasvim razumljivo.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
27. travanj 2024 12:27