StoryEditorOCM
Šibenikbit će gužvi

Naoružajte se strpljenjem... I to barem još dva mjeseca. Nastavljaju se radovi na spornom križanju kod Šibenskog mosta

Piše K. G.
18. ožujka 2024. - 14:27
Gradjevinski radovi na rekonstrukciji raskrizja na D8 kod Sibenskog mosta za mjesta Zaton i Raslinu zbog cega su nezadovoljni stanovnici tih mjesta.  Niksa Stipanicev/Cropix

Nastavljaju se radovi na izgradnji križanja za Zaton i Raslinu kod Šibenskog mosta. Nastavak radova znači i nastavak gužvi na frekventnoj dionici Jadranske magistrale između Šibenika i Vodica.

Svima koji prolaze tim dijelom Magistrale dodatnih živaca trebat će barem još dva mjeseca...

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Naime, zbog izvođenja druge faze radova na rekonstrukciji raskrižja Zaton na državnoj cesti DC8 kod Šibenskog mosta, u razdoblju od 20. ožujka do 15. svibnja 2024. godine, promet će se odvijati naizmjenično jednim prometnim trakom uz regulaciju pokretnim semaforskim uređajima, izvijestili su iz Hrvatskih cesta.

Za vrijeme trajanja ove faze radova bit će za sav promet zatvorena nerazvrstana cesta za Zaton. Obilazni pravac je državnom cestom D27, odnosno Benkovačkom cestom i ulicom Zatonskih žrtava.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Dakle, put do Zatona i Rasline dodatno se produžava.

Podsjetimo, mještani Zatona i Rasline organizirali su niz prosvjeda nezadovoljni prometnim rješenjem čija je izgradnja u tijeku. Mještani kažu kako će to postati nova crna točka Jadranske magistrale.

Nije to samo stav laika,već i nekih eminentnih prometnih stručnjaka poput dr. Željka Marušića koji je javno podržao Zatonjane i Raslinjane koji predlažu izgradnju kružnog toka.

image

Prometni strucnjak Zeljko Marusic na Sibenskom je mostu dao svoje misljenje o rekonstrukciji krizanja za Raslinu i Zaton sa Jadranske magistrale

Tonka Lokas/Cropix
18. travanj 2024 19:28