StoryEditorOCM
ŠibenikUVIK KONTRA, TAKVA SORTA...

Nama ne valja kad se radi, a ne valja nam ni kad se ne radi...Ćaćina van i materina, šta nan ne date oka sklopit?! (FOTO)

6. srpnja 2017. - 17:09

Uvik kontra, takva sorta. Kad je nije, kad nije je je... - pivaju splitski TBF-ovci u pismi koja bi komotno mogla postati i neslužbena dalmatinska himna. Ko će nama ugodit? Nama ne valja kad se radi, ne valja nam kad se ne radi...
Eto, čitam najnovije vijesti na portalima i ne virujem svojim očima. Svi su se nabrusili šta će splitski "Kamgrad", izvođač radova na gradilištu POS-ovih stanova na Šubićevcu raditi dan i noć, tuta forca bez stajanja. I to još priko gradske uprave najavljuju sve lipo i kulturno, priko novina i portala.

A urednici, naravno, već njuše krv - opa bit će tu finog materijala za pisanje i klikanje u ovoj ljetnoj sezoni kiselih krastavaca. Vide oni kako je svit na Šubićevcu iskezio očnjake i isukao tastature da se švogaje i bogaje na društvenim mrežama, pa im već u najavi daju loptu u for (nad) naslovima – "Nema spavanja: Dvije noći zaredom radit će se non-stop." "Pripremite čepiće za uši: Stanarima Šubićevca najpametnije je sljedeća tri dana odseliti što dalje od tog kvarta."

Pa čitam onda dalje i o mukama anonimnog stanara koji se požalio - "Pikamer buči ima mjesec dana od 7 ujutro do 7 navečer, a onda jave da će raditi i cijelu noć?! Je li to normalno? Ja zadnjih mjesec dana zbog tih radova izgledam kao da me vlak pregazio, a kako je tek obiteljima s malom djecom kojih na Šubićevcu ima poprilično. O.K., super je da se radi. Nemam ništa protiv gradnje POS-ovih stanova, ali ne razumijem čemu tolika žurba da se radi i po noći" - veli naš "vox populi".
Čemu tolika žurba? A kad je bilo da se ono gradio – i još se gradi – čvor na nedalekim Meterizama, onda je bilo - obratno.

- Ma ajde, to se ionako radi per la finta, samo zbog izbora. Nema tu ni radnika, nego samo jedan stroj i njih par što se vrti oko njega. Šta se tu ima graditi godinu dana? Normalno da se gradi godinu dana kad već iza tri sata tute nema nikoga. Zar se nije moglo raditi i posli podne, sve dok ima svitla. Pa čak i po noći! Pod reflektorima. Tako se to radi u Europi, a da ne govorim u Japanu, oni bi to napravili u misec dana - grmio je naš anonimni "vox populi". Koji je onda bio u automobilu. Pa je morao ujutro i u dvi popodne čekati pred semaforima, pa mu se nije dalo stajati u "kilometarskim kolonama". Pa bi radije da se to radi popodne ili čak po noći, kad on ne vozi. Nego spava. A kako bi spavao, to tek sada vidi kada mu "Kamgrad" pikamerom tuče po moždanima cilu noć.

Da sam ja šibenski gradonačelnik, ja bih sada reka svojim sugrađanima – "A šta je, jeste me prozivali da neman autoriteta, da zašto nešto ne učinim da prisilim izvođača radova na rotoru, Sarađena, da radi i popodne, i navečer i po noći, sve da vi ne bi čekali u kolonama! A sada, kada ste sve to dobili, kad se radi i popodne i po noći, sada van opet ne valja, nije van po volji. Di je priša, pitate..." - zeza bi se s njima. Ali Burić neće, nije lud. Stalo je njemu do njihovih - odnosno naših - glasova. Pa on to sve ufino. Oprostite, molim za razumijevanje, neće još dugo, to je za naše, odnosno vaše dobro. A narod se švogaje po društvenim mrežama, novinari i urednici broje "klikove" po portalima i - svima dobro. Uvik kontra, takva sorta...

03. svibanj 2024 01:59