StoryEditorOCM
ŠibenikRadovi gotovi u listopadu

Nakon čvora Meterize prometni oporavak Šibenika nastavlja se regulacijom Rokića, Njivica i obilaznicom do zone TEF-a

30. ožujka 2017. - 16:00

-Rekonstrukcija čvora Meterize završit će u roku, početkom listopada, no do turističke sezone bit će prohodni glavni pravci cesta D-33 i D-8. Zadovoljan sam odvijanjem radova i odličnom suradnjom sa HC-om, resornim ministarstvom i izvođačem, kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić, danas jedan od domaćina ministra prometa Olega Butkovića koji je među ostalim gradilištima u županiji obišao prometni čvor Meterize na kojem su se stvarala najveća prometna zagušenja na gradskom području, a kasnije i komunalnu luku Vrnaža u Mandalini.



Po završetku rekonstrukcije od 14 milijuna kuna, promet čvorom Meterize odvijat će se dvama suvremenim rotorima i nadvožnjakom, uz visoke sigurnosne uvjete.

-Zadovoljstvo sviju nas na kraju će, siguran sam, kompenzirati gubljenje živaca i čekanje na privremenim semaforima, zaključio je Burić, zamolivši građane za još malo strpljenja.

Istaknuo je u nastavku da će brz promet novom obilaznicom Vodica stvoriti dodatni pritisak na šibensko gradsko područje, te je potrebno nastaviti s radom na čvorovima Rokići i Njivice, u što je uključena i obilaznica prema zoni TEF-a.



-Ono što me naročito veseli - osim što se radovi na Meterizama vrijedni 14 milijuna kuna odvijaju kako je predviđeno - jest da će Hrvatske ceste do kraja godine dovršiti planove i ostale dokumente za Njivice i Rokiće, izjavio je Oleg Butković, uza zahvale ŽUC-u koji je izradio projekt čvora Meterize. Kako je naglasio, suradnja Hrvatskih cesta s općinama i gradovima donosi kvalitetne projekte, s čime će se nastaviti ubuduće.




 

20. travanj 2024 12:59