StoryEditorOCM
Šibeniksaga se nastavlja

Nakon apela zabrinutih roditelja, o porastu cijena privatnih šibenskih vrtića očitovala se i gradska uprava

Piše A. P.
30. ožujka 2024. - 10:29

Nakon što su jučer zabrinuti roditelji djece koja pohađaju šibenske vjerske i privatne vrtiće uputili lokalnim medijima apel zbog obavijesti uprave vrtića po kojoj će od rujna ove godine plaćati gotovo dvostruko višu cijenu boravka svoje djece, a o čemu smo pisali ovdje, očitovanje o novonastaloj situaciji u odgojno - obrazovnim ustanovama privatnih osnivača (Dječji vrtić Žižula, Dječji vrtić Sunce i Dječji vrtić Osmijeh), stiglo je i iz šibenske gradske uprave.

- Podsjetimo, navedene privatne ustanove s Gradom Šibenikom potpisale su Ugovor o uređenju međusobnih prava i obveza pri sufinanciranju redovitog programa predškolskog odgoja i obrazovanja tijekom 2023.g., koji na štetu roditelja nisu ispoštovali - kažu, među ostalim, iz Grada Šibenika.

Grad Šibenik je 1. rujna 2023. godine, podsjetimo, odlučio kako će svi roditelji čija djeca pohađaju i gradske i privatne i vjerske vrtiće, plaćati jednaku mjesečnu cijenu od 90 eura, no nedugo nakon, u javnost su isplivale informacije da je roditeljima djece u privatnim i vjerskim vrtićima ‘nametnuta‘ cijena od 130 eura mjesečno, a koja automatski uključuje određene dodatne programe.

Obrazloženje gradske uprave dječjim vrtićima Osmijeh, Žižula i Sunce možete pročitati ovdje.

29. travanj 2024 16:09