StoryEditorOCM
Šibeniku prave ruke

Najvažnija nagrada u prosvjeti prvi put u Šibensko- kninskoj županiji: Najbolja učiteljica u Hrvatskoj je Branka Pastuović iz Brodarice

Piše šibenski.hr
18. siječnja 2022. - 12:02

Najvažnija nagrada u prosvjeti i odgojno-obrazovnom radu, Ivan Filipović stigla je u šibensku Osnovnu školu Brodarica. Branka Pastuović učiteljica je razredne nastave koja svoj posao radi s ljubavlju. Kreativnim metodama učenicima pokušava školsko gradivo približiti na što zanimljiviji način, piše HTV

Na satu učiteljice Branke mjesta dosadi nema. U radu s učenicima koristi se različitim metodama, a inspiraciju pronalazi svugdje, jer kako kaže, cijeli svijet je učionica.

- Važno mi je da u svakom trenutku osjetim učenike i da vidim taj pogled da pobudim tu znatiželju i da probudim sve što se probuditi da, kaže učiteljica Branka.

Dugogodišnja predanost na različitim područjima u školstvu već je nagrađena brojnim nagradama. Posljednja je stigla ona najprestižnija.

- Nagrada Ivan Filipović je možda jedna najemotivnija nagrada jer ima najdulje trajanje u Hrvatskoj, ističe Branka Pastuović.

A prvi put i u Šibensko-kninskoj županiji. U školi su složni - nagrada je otišla u prave ruke.

- Vedra duha,vesela. Puno vremena kući odvaja za svoj učiteljski poziv, rekla je Mirela Sladić, učiteljica razredne nastave OŠ Brodarica.

- Neopisiva sreća, neopisiv ponos i neopisiva čast, dodaje Maja Morić Kulušić, ravnateljica OŠ Brodarica. 

Sa svojim aktivnostima Branka neumorno nastavlja - jer ovaj posao ispunjava je srećom, piše HTV

19. travanj 2024 06:17