StoryEditorOCM
Šibenik‘valentinovo u šibeniku‘

Najromantičniji dan u godini: Pogledajte kako je Praznik ljubavi obilježen u Krešimirovom gradu

Piše Ana Petrić
14. veljače 2023. - 12:54

Na šibenskoj Poljani, programom ‘‘Valentinovo u Šibeniku‘‘ prigodno je obilježen Dan zaljubljenih. Odrasli te brojni mališani, polaznici šibenskih vrtića i osnovnih školi, uživali su u lijepom vremenu i bogatom programu na glavnom gradskom trgu. Organizatori manifestacije su Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika, uz potporu lokalnih udruga Fotopoetika, RatCat, Kolektiv 4B te šibenskog obrtnika i kreativca Danijela Hrga čije su skulpture ljubavnih motiva krasile vizuru Poljane.

-Slavi se Praznik ljubavi, odnosno Valentinovo iako bi se ono trebalo slaviti svaki dan s obzirom na to da slavi ljubav kao jedan veliki osjećaj, ali zbog toga i zaslužuje svoj dan u godini. Ovdje ga slavimo prvenstveno sa djecom jer su oni ti na kojima svijet ostaje, odnosno oni na koje se oslanjamo kada govorimo o budućnosti, a što su oni otvoreniji prema ljubavi i što više vole, kako sebe tako i druge, to će nam budućnost biti svjetlija, bolja i ljepša. Zbog toga smo pripremili dječju radionicu ‘‘Manifest ljubavi‘‘ koja će sadržavati njihove likovne radove jer smo ih zamolili da nacrtaju što je za njih ljubav, odnosno kako ju oni vide, na što ih asocira ta riječ, a mogli su i napraviti čestitke osobama koje su njima posebno drage i moram priznati da ima zaista šarolikih radova i poruka. Tu je i dječak Paško, omiljena šibenska maskota koju djeca vole i s kojom se rado igraju, a ljubav zapravo i jeste jedna velika igra jer dajemo ono najbolje od sebe na različite načine - kaže nam Snježana Klarić s Radio Šibenika, jednog od organizatora događanja.

Djeca su imala priliku igrati se i u ‘‘napuhancima‘‘ s obzirom na to da dječak Paško sa sobom povlači jednu veliku, bezbrižnu igru, a koji upravo danas slavi svoj šesti rođendan. Na najromantičniji dan u godini, Turistička zajednica Grada Šibenika pobrinula se za darivanje pripadnica nježnijeg spola ružama.

image

Valentinovo u Šibeniku

image

Valentinovo na Poljani

image

Valentinovo u Šibeniku

image

Valentinovo u Šibeniku

image

Valentinovo u Šibeniku

 

 

 

25. travanj 2024 16:41