StoryEditorOCM
Šibeniku elitnom društvu

Najluksuznija jahta na Jadranu izabrala Mandalinu za matičnu luku: 46-metarska ljepotica izgrađena je u Hrvatskoj, a može primiti 12 putnika

Piše Šibenski.hr
4. kolovoza 2021. - 11:53
46-metarsku jahtu Aiaxaia brojni nautičari s pravom smatraju najluksuznijim plovilom na JadranuD-Marin Mandalina

Spektakularna 46-metarska jahta AIAXAIA odnedavno se pridružila elitnom društvu i odabrala nagrađivanu marinu D-Marin Mandalina za svoju matičnu luku. Time je dodatno potvrđen status marine kao jedne od najboljih i najsigurnijih marina za najluksuznija plovila na Sredozemlju.

„Dolazak jahte AIAXAIA dokaz je sve veće popularnosti marine D-Marin Mandalina kao matične luke za superjahte. Popularnost marine odražava se i u potražnji kojoj smo svjedočili u proteklih nekoliko mjeseci, posebice kada je riječ o vezovima za plovila duljine između 30 i 50 metara. Trenutno je D-Marin Mandalina gotovo u potpunosti popunjena, a najave za 2022. godinu već su sada sjajne. Iznimno smo sretni zbog činjenice da u marini D-Marin Mandalina okupljamo uspješnu zajednicu vlasnika, zapovjednika i posada superjahti“, istaknuli su u tvrtki D-Marin Hrvatska.

Kao što je već dobro poznato, marina D-Marin Mandalina priznato je središte velikih jahti na godišnjem ili sezonskom vezu u Jadranskom moru. Smještena je u slikovitoj i zaštićenoj prirodnoj uvali, a može se pohvaliti objektima s pet zvjezdica, kao što je prestižni D-Resort Šibenik, te obližnjim suhim vezom i pogonom za popravak i održavanje plovila, koji pruža uslugu izvlačenja, kao i sve potrebne tehničke usluge. Marina je kroz godine dobila nekoliko vrijednih priznanja i nagrada, uključujući pet priznanja Gold Anchors udruženja The Yacht Harbour Association (TYHA), nagradu Five Star Diamond Award američke organizacije American Academy of Hospitality Services, te Plavu zastavu za sigurnost i održivi razvoj.

Pored vrhunskih restorana i barova, gosti marine na raspolaganju imaju cijeli niz različitih usluga, uključujući tehničke usluge, parkirališna mjesta, Tesla sustav za punjenje na odredištu, conciergea i agenta za superjahte, uslugu nabave namirnica i ostalih proizvoda, 24-satnu zaštitu i cjelogodišnji nadzor plovila.

U prvom tromjesečju ove godine poslovanja D-Marin grupe u Hrvatskoj, Grčkoj i Turskoj zabilježila su rast broja novih upita vezanih za veća plovila. Među novim je trendovima i sve veći broj upita vlasnika i zapovjednika superjahti koji razmišljaju o preseljenju plovila iz marina na zapadnom Sredozemlju u vrhunske marine na istočnom Sredozemlju, kao što je, primjerice, D-Marin Mandalina, s obzirom na to da takve marine pružaju izvanredne usluge i iznimnu vrijednost.

image
46-metarsku jahtu Aiaxaia brojni nautičari s pravom smatraju najluksuznijim plovilom na Jadranu
D-Marin Mandalina

Spektakularna jahta AIAXAIA fantastična je iz više razloga: brojni je nautičari s pravom smatraju najluksuznijim plovilom na Jadranu, što ne iznenađuje znamo li da ima dva jarbola i maksimalnu površinu jedara od 600 kvadratnih metara, kao i da je pokreću dva motora ukupne snage od 920 KS (2 x 460 KS). Naposljetku, opremljena je najnovijim tehnološkim i dizajnerskim rješenjima.

AIAXAIA je izgrađena u Hrvatskoj 2017. godine, a ima tek jednu svrhu – uživanje. Može se pohvaliti suvremenim luksuzom, prostranim prostorijama, i iskusnom posadom, a svojim putnicima pruža nezaboravna iskustva. AIAXAIA može primiti do 12 putnika, a sve kabine imaju velike, zasebne kupaonice opremljene mramorom i pločicama prigušenih boja za ugodnu atmosferu.

Članovi posade, uključujući zapovjednika, chefa, domaćicu, dvije stjuardese i dva stjuarda, dva mornara i strojarskog časnika, učinit će sve kako bi osigurali fantastičan boravak svojim gostima. AIAXAIA je već dva puta prešla Atlantski ocean kao prva čarter-jahta pod hrvatskom zastavom te posjetila 14 karipskih država na području između Britanskih Djevičanskih otoka i Grenade. Istovremeno je svojim gostima pružila priliku da uživaju u izvanrednoj udobnosti i usluzi, kvalitetnom smještaju i posadi, kao i jedinstvenoj ponudi najboljih hrvatskih vina i maslinovih ulja.

26. rujan 2023 01:24