StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Najbolji ambijent za kravice Josipe Rimac bio bi na OPG-u Stipe Petrine! Uz nedovršene vile i pogled na Kornate...

Piše Branimir Periša
17. ožujka 2022. - 16:46

Evo, lipo i pametno piše u friškin novinaman. Za miljardu kuna moremo kupiti od Izraela Davidovu praćku, protuzračni sustav koji će srušiti na zemju sve šta leti, a ne maše kriliman! - unila se Dobra Parona u vojne analize. Kako i ne bi, ne usuđuje se više čovik, kamoli žena, pogledati gori, da namisto nebeskih tjelesa ne vidi kako će mu se kaki leteći objekt obrušiti na glavu.

- Je, a ukol'ko ota Davidova praćka kojin slučajon zakaže, onda u uputaman proizvođača stoji da mogu poslužiti i tange Davidove dragane! Poslin jedino postoji problem kako ćeš Davidu objasniti odakle ti delikatan bokun intimnoga rublja njegove bolje polovice - očekivano se El Tigre sprda sa ozbiljnin stvariman.

Za razliku od njega, Bili Smo Uskoro znade šta je Biblija napisala o Davidu i šta ota priča ima značiti za moral pravednika kada mu silnik nametne rat. U blic tehničkin karakteristikaman Davidove praćke šta ih je iznila Dobra Parona njega oduševljava onaj detalj da sustav ruši sve šta leti, a ne maše kriliman. To znači da Rvaska, možda prvi puta u svojoj povijesti ima superiornu letilicu, oliti borbeni avijon koji more umakniti takoj naprednoj protuzračnoj obrani.

Leti, a ne maše

- Letilica koja maše kriliman? Moca i sina, pa nemaju valjda naše zračne snage flotilu tuka!? - gleda ga El Tigre pitajući se je li njegov kompanjon skrenija s kolko tolko zdrave pameti.

- Ma ne, letu štuke valjda, a ne tuke!? - sada blene i Dobra Parona, doprinoseći općoj zabuni nastaloj u betulici okolo složenih pitanja vojnoga zrakoplovstva.

- Cccc! - procidija je B.S. Uskoro. Naš MIG-21 leti i maše kriliman zato šta se klimaju i svako malo tribaju ispasti! Međutin, to mu je prednost i upravo ga zato Davidova praćka ne more oboriti! A mi ga oćemo otpisati, zaitniti na otpad i zaminiti francuskin Rafalon. Čak si tvrdija - unija se El Tigreu u facu - da bi otaj naš MIG bija dobar jedino ako ga koristi neprijatelj. Pa neka njemu ispadaju djelovi u letu, a vidi sad! - trijunfalno je zaključija B.S. Uskoro.

- Ja još uvik mislin isto! Neprijatelju ni zrna žita, al' zato svaki taki avijon! - prkosno je odvratija El Tigre, na šta je Dobra Parona, videći da bi se mogli zakrviti oko stvari koje nisu vridne prijateljstva, na račun kuće metnila prid njih gvantjericu sa lipom, mrlišavon i drćavon, uprav' skuvanon oglavinon. Neka se omrsu nježini najmiliji, dok mrsa još ima, jerbo će uskoro biti jedino pure i kupusa.

Doduše, ne da jon vrag mira u vezi sa vojnin temaman, pa se sitila da nisu raspravili kako to NATO nije na radariman pratija onu staru, al' zato ne manje opasnu ragu od ruske letilice šta se stropoštala na Jarun, brzon se prikrstila.

Pratili dron na gitari

- Pratili su je, kako nisu! Neki na gitari, a neki možda i na bicikli! - odvratija je El Tigre mljackajući i mumajući punin justima. Građanska je odgovornost da se od otomen ne lupeta dok se ne utvrdi šta se dogodilo! - doda je citirajući Prisidnika Milanovića, na šta je ona promrmljala da se pravi naša diliti svite od lupetanju i odgovornosti.

Onda je niko vrime u bufetiću nasta tajac, da bi Dobra Parona primijetila, sklapajući raskupusane novine, kako su neki naši političari još prije par godina mudro svatili da nastupaju (polu) gladna vrimena restrikcija zbog rata koji planca na istoku Evrope, pa su odlučili ulagati u poljoprivredu.

Eto, ma šta mi mislili o Josipi Rimac, čitan da je tila prihvatiti 25 krava ka nagradu za vezu šta je tribala potegniti u ministarstvu poljoprivrede, ispričala in je dobra i poštena gazdarica.

- Ma dajte - otpovrnija je El Tigre, pa di bi Jopa napasala tol'ke beštije?

- Nisan sigurna, al' mogla je na OPG-u Stipe Petrine, šta bi in falilo!? Uostalon, u toj konbinaciji kravice bi mogle boraviti u ambijentu nedovršenih vila s pogledon na Kornate, šta je naročito dobro za mliko.

20. travanj 2024 15:39