StoryEditorOCM
ŠibenikPrijam za "kolaše"

Nagrađeni šibenski pivači okupljene počastili pjesmom "Kad se Pavle ženjaše" (FOTO)

Piše Šibenski.hr
29. siječnja 2018. - 14:21

Gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk sa suradnicima primili su danas u Gradskoj vijećnici članove Šibenskog pjevačkog društva Kolo u povodu osvajanja zlatne plakete na prestižnom Međunarodnom natjecanju zborova „Istria cantat“ održanom u Puli.

„Svaki vaš nastup posebno nas veseli, pa tako i ovo predstavljanje u Istri. Kolo je ponos Šibenika i uvijek ćemo stajati iza vas, a drago nam je što vam je donacija Grada Šibenika omogućila da se u novim nošnjama predstavite na natjecanju u Puli. Čestitam vam na izvrsnom uspjehu te se radujemo vašim novim nagradama. “, kazao je gradonačelnik.

U ime svih Kolaša gradonačelniku i županu zahvalila se predsjednica ŠPD Kolo Miljenka Bujas.

„Nije bilo ljepšeg načina za započeti obilježavanje 119. obljetnice postojanja ŠPD Kolo koju slavimo ove godine. Osim što smo se okitili zlatom, nikad ljepše nismo izgledali. Naime, zahvaljujući donaciji grada Šibenika imamo 45 novih nošnji za naše članice. Zahvaljujem se svima iz grada i županije na potpori tijekom svih ovih godina.“, kazala je predsjednica ŠPD Kolo Miljenka Bujas.

Župan Goran Pauk istaknuo je kako je posljednja nagrada koju je Kolo donijelo u Šibenik samo jedna u nizu brojnih priznanja tijekom njihova bogatog djelovanja.

„Kolo je tradicija Šibenika i županije i trebamo činiti sve da i dalje radite kao i posljednjih 119 godina. Povezuje vas glazba i ljubav prema radu, a Šibenik prezentirate kao glazbeno i kulturno središte.“, kazao je župan.

Članovima Kola gradonačelnik i župan uručili su prigodne zahvalnice, dok su Kolaši sve okupljene počastili izvedbom pjesme „Kad se Pavle ženjaše“.

28. svibanj 2023 07:44