StoryEditorOCM
ŠibenikPriznanja grada Šibenika

Nagrada za životno djelo jednoglasno dodijeljena Dušanu Šarcu; laureati su i Ivica Kostanić, Siniša Kostelac, Oriana Kunčić i Kviz udruga Šibenik

Piše Marija Lončar
14. rujna 2023. - 12:09

Istaknuti šibenski i hrvatski skladatelj i aranžer Dušan Šarac dobitnik je Nagrade grada Šibenika za životno djelo. Jednoglasno su tako odlučili gradski vijećnici na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, a složni su bili i u glasanju o dobitnicima godišnje Nagrade grada Šibenika.

Ove je godine naime četvero laureata. Ivica Kostanić, bivši šef šibenske policije, Nagradu grada Šibenika kako su odlučili vijećnici, dobio je zapravo za svoj policijski posao, za koji je naravno primaop plaću, te ukupno javno djelovanje, a najveće gradsko priznanje pripalo je i Siniši Kostelcu, autoru nedavno objavljene knjige "Kadena šibenskih ljudi – svidoci svoga vrimena" jer, kako se navodi u obrazloženju, iako je meka srca on je stina Šibenika.

Laskavo priznanje dodijeljeno je i glumici Hrvatskog narodnog kazališta Oriani Kunčić zbog izvanrednih postignuća u dramskom, filmskom i pedagoškom radu te Kviz udruzi Šibenik za promicanje kulture znanja i promociju Šibenika.

Dobitnika Plakete pak je poduži niz. Jednoglasno je dodijeljena istaknutom pjevaču Ivi Pattieri, piscu za djecu i nagrađivanom haiku pjesniku Aljoši Vukoviću, dječjem zboru Zdravo maleni, Filianu Vuletiću za afirmaciju klapa i klapskog pjevanja, Gradskom komornom orkestru u povodu 40 godina djelovanja, VK Krka, HNK Mihovil, kulturnoj udruzi Hrvatsko-makedonska tangenta, dok su Ivan Zoričić, vrsni karate trener zbog svojih zapaženih sportskih rezultata i rada s djecom i mladima te Ivan Jakelić zbog svog povijesnog i sociološkog istraživanja Sitnog Donjeg, Perkovića i Slivna Plaketu grada Šibenika dobili zahvaljujući glasovanju većine, odnosno 17 vijećnika. Isto toliko vijećnika diglo je ruku za Božu i Vanju Petričević koji su Grb grada Šibenika dobili za promicanje bračnih vrijednosti! Ma što god to značilo!

Svim dobitinicima priznanja će biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se 27. rujna održati na Tvrđavi Barone u 18 sati povodom Dana grada i blagdana sv. Mihovila.

 

 

03. svibanj 2024 10:09