StoryEditorOCM
ŠibenikObilježen Dan policije

Načelnik Ivica Kostanić zadovoljan radom policije: Brzo i učinkovito razrješili smo i najteža kaznena djela!

27. rujna 2017. - 16:43

Polaganjem vijenaca na spomen ploču smrtno stradalim policijskim službenicima u spomen parku poginulih pripadnika specijalne jedinice "Jastrebovi" u Mandalini kao i pred središnji spomen križ na gradskim groblju "Kvanj", svetom misom zadušnicom u katedrali Svetog Jakova te prigodnom svečanošću u svom sjedištu, Policijska uprava šibensko-kninska obilježila je 29. rujan, Dan policije.

Uzvanicima i policijskim službenicima prigodno se obratio Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave izrazivši zadovoljstvo povoljnjim ovogodišnjim stanjem sigurnosti na području nadležnosti Policijske uprave.

- Naša je Županija zabilježila rekordnu turističku sezonu, nismo imali nikakvih težih kaznenih djela i prekršaja, kao ni događaja koji bi u većoj mjeri uznemirili javnost i naše građane i goste. Upravo sigurnost stranih i domaćih turista tijekom ljetne sezone bila je jedan od ključnih elemenata pri odabiru turističke destinacije. Zbog toga i jest jedna od naših najvažnijih policijskih zadaća koju uspješno osiguravamo iz godine u godinu-kazao je, uz ostalo Kostanić.

Načelnik Policijske uprave đibensko-kninske podsjetio je i na ovoljetnu eskalaciju požara na otvorenom prostoru na području Županije. Policija se, dodao je, maksimalno angažirala na otkrivanja počinitelja, kao i na pomoći građanima i vatrogascima.

- Brzo i učinkovito razriješena su najteža kaznena djela, a bilježimo i pozitivan rezultat na području organiziranog i gospodarskog kriminaliteta-rekao je Kostanić zahvalivši svim djelatnicima Policijske uprave na odrađenom poslu. Bez njihovog predanog i savjesnog timskog rada, znanja, stručnosti i profesionalnosti, predanosti radu, redu i disciplini te postupanju po odredbama zakona i pravila policijske službe, zaključio je, izostali bi dobri rezultati.

Za izuzetno uspješnu suradnju i pruženu pomoć Policijskoj upravi, na svečanosti su uručene zahvalnice Natku Duvnjaku, ravnatelju OŠ "Juraj Dalmatinac", Zorani Vrbičić, županijskoj koordinatorisi za školske preventivne programe, Ivanu Gulamu, načelniku općine Pirovac, dok je šibensko-kninski župan Goran Pauk preuzeo zahvalnicu u ime Sanje Slavica Matešić, pročelnice Županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne djelatnosti. Zahvalnicom je nagrađena i Ljubica Maretić, policijska službenica za gospodarski kriminalitet.

Policajcima i njihovim gostima prigodno i čestitarski se obratio i župan Pauk, a u ime nagrađenih Natko Duvnjak i Ivan Gulam.

Kako je u povodu Dana policije u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj održano i športsko natjecanje, ponajboljim policijskim službenicima su uručena prigodna priznanja. Za prvo mjesto u streljaštvu (iz zračne puške) dobili su ih Josipa Vujić i Joso Dugopoljac, dok se Služba kriminalističke policije pokazala najboljom u basketu, a Interventna jedinica policije u malom nogometu.

18. travanj 2024 06:53