StoryEditor
ŠibenikPoložen kamen temeljac

Na Šubićevcu počinje gradnja 148 stanova iz programa POS: Ministar Kuščević obećao da kvadrat neće biti skuplji od 1050 eura (FOTO)

8. svibnja 2017. - 14:21

U ponedjeljak je u šibenskoj gradskoj četvrti Šubićevac položen kamen temeljac za gradnju dviju zgrada iz programa poticane stanogradnje u kojima će biti 148 stanova.

Kamen temeljac za šibenske zgrade POS-a položili su ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić i gradonačelnik Željko Burić, u nazočnosti predstavnika zajednice ponuditelja: Dragutina Kamenskog, prokurista tvrtke Kamgrad i Vlade Čovića, vlasnika Zagreb-Montaža Grupe,

„Nakon 12 godina čekanja u Šibeniku započinje gradnja stanova POS-a. Ono što smo obećali to i ostvarujemo. Gradnja 148 stanova iz programa POS-a osigurat će adekvatne uvjete za život, rad i ostanak mladih sugrađana i njihovih obitelji u našem gradu.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić

Ministar Kuščević istaknuo je kako cijena kvadrata stanova u dvjema zgradama na Šubićevcu neće prelaziti 1050 eura:
- To je maksimalna moguća cijan. Viša od toga sigurno neće biti. Dapače, mi se nadamo daćemo tijekom gradnje uspjeti da čak snizimo cijenu kvadrata- rekao je Kuščević
 
On je čestitao gradskim službama na sjajno odrađenom poslu:
- Posebno čestitam šibenskim obiteljima koje će na ovoj lokaciji riješiti stambeno pitanje. Grad Šibenik proveo je tri javna poziva za iskazivanje interesa za kupnju stanova POS-a, na koje se javilo 400 kandidata stoga možemo očekivati da ćemo vrlo brzo započeti i novu gradnju stanova iz programa POS-a u Šibeniku.“, kazao je ministar Lovro Kuščević.

Direktor APN-a Goran Bradić zahvalio se Gradu Šibeniku i Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja na kooperativnosti.
- Planirana vrijednost investicije iznosi oko 75,3 milijuna kuna (s pdv-om) od čega je oko 26 milijuna kuna poticajnih sredstava Republike Hrvatske.
Rok za završetak radova na objektima na Šubićevcu je lipanj 2018. godine.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 09:44