StoryEditorOCM
ŠibenikUređen vrtić "Kućica"

Na redu je energetska obnova vrtića na Vidicima, a u Crnici novi objekt umjesto postojeće "limenke"

9. veljače 2017. - 22:19

Završetak energetske obnove vrtića "Kućica" na Baldekinu u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna bio je povodom posjete gradonačelnika Željka Burića sa suradnicima toj predškolskoj ustanovi na Baldekinu i prilika da iznese koncepciju gradske uprave u podizanju standarda javnih objekata namijenjenih djeci i mladeži.

-Nakon izgradnje potpuno novog vrtića na Jamnjaku i napuštanja objekta u Varošu koji nije imao dozvolu za rad prijavili smo za energetsku obnovu i veliki vrtić na Vidicima, a prilike u dvije predškolske ustanove su takve da roditelji nimalo ne čekaju da bi upisali djecu u šibenske vrtiće, kazao je Burić, dodajući da je naredni korak nakon što su razriješeni zapleteni imovinsko-pravni odnosi na zemljištu, izgradnja novog objekta vrtića u Crnici koji radi u neprimjerenim uvjetima.

Kako je istaknuo, gradska uprava odlučila je na jednak način obnavljati i sportske dvorane, te gradska uprava sada s ponosom ističe solidan standard tih objekata namijenjenih djeci i srednjoškolcima. Isti koncept primijenit će se i na škole, jer se očekuje otvaranje programa financiranja energetske obnove školskih zgrada, no prije toga trebalo je srediti imovinsko-pravne odnose.

-Ostao sam vrlo iznenađen spoznajom koliko smo puno nepotpune dokumentacije zatekli u tom procesu, a bez čistih papira o vlasništvu nemoguće je aplicirati na bilo koji natječaj, zaključio je Burić.

Maja Gulin, ravnateljica vrtićke ustanove "Šibenska maslina" zahvalila je svima iz gradske uprave, najviše gradonačelniku što je "Kućica" zasjala u novom svjetlu, budući da su sav posao na pripremi i izradi dokumentacije za natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obavile gradske stručne službe.

Strpljivošću su se iskazali roditelji, odgajateljice i djeca, živeći nekoliko mjeseci u posebnim uvjetima dok su trajali radovi, no to se ničim nije odrazilo na kvalitetu boravka u "Kućici", zahvalila je Gulin i njima.
-Pogodnosti energetske obnove već osjećamo i nemjerljive su. Imat ćemo na prvom mjestu značajno manje račune za grijanje, a i objekt nam ljepše izgleda nakon što su promijenjeni dotrajali prozori i vrata, istaknula je Maja Gulin. Inače, u ovoj investiciji Fond je sudjelovao s 851 tisuću kuna.
 

19. travanj 2024 11:38