StoryEditorOCM
ŠibenikGrad Šibenik raspisao novi natječaj za rekonstrukciju i uređenje Ulice kralja Zvonimira

Na prvi se javio samo jedan ponuditelj i "nabio" neprihvatljivu cijenu

Piše šibenski.hr
30. kolovoza 2019. - 12:44

- Poništili smo javni natječaj za građevinske i prometne radove duž cijele Ulice kralja Zvonimira, počevši od zgrade Kazališta sve do čvora Meterize, zbog toga što nam je pristigla samo jedna ponuda koja je osjetno premašila procijenjenu vrijednost nabave. No, odmah smo raspisali novi koji je otvoren do 19. rujna ove godine.

Podsjećam kako je, projektom Aglomeracija Šibenik kojeg je nositelj poduzeće Vodovod i odvodnja, definirano polaganje podzemnih instalacija duž skoro cijelog trupa ceste kroz ovu glavnu gradsku ulicu. Radovi Vodovoda i odvodnje prije svega uključuju novi kanalizacijski sustav i obnovu vodoopskrbne mreže, jer su postojeći u lošem stanju i potkapacitirani uslijed razvoja grada, a zatim niz novih slivnika i promjenu nagiba prometnice čime će omogućiti daleko bolja apsorpcija kišnice, tj. izbjeći će se potoci koji se danas slijevaju počevši od čvora Meterize.

Paralelno s Vodovodom i odvodnjom će plinski koncesionar položiti svoju infrastrukturu, a priključit će mu se i HEP te telekom operatori sa svojim kabelima. Grad Šibenik će duž cijele ulice rekonstruirati, proširiti i dograditi nogostupe, uključivo nastavak nogostupa od čvora Meterize do Kronjinog magazina, na Kronjinom magazinu i iza Kazališta napraviti autobusna ugibališta, svaki pješački prijelaz označiti led rasvjetom, rekonstruirati semaforizaciju za Staru cestu i raskrižje ispred Doma zdravlja te postaviti podzemne cijevi za budući sustav nadzornih kamera. U hodu ćemo zamijeniti i izmjestiti dio javne rasvjete.', kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Procijenjena vrijednost radova iz domene Grada Šibenika, obuhvaćena ovim natječajem,  4,5  milijuna kuna bez PDVa..

Početak radova Vodovoda se očekuje kroz tri tjedna, a cjelokupni završetak do ljeta 2020. Kroz to razdoblje će u Ulici kralja Zvonimira biti segmentalno zatvoren cestovni promet u oba smjera, a javni gradski prijevoz iz Njivica i s Meteriza će za centar grada koristiti alternativni pravac preko Jadranske magistrale. Prva faza radova se očekuje paralelno na dionicama Kazalište – Zadarska ulica i Kronjin magazin – čvor Meterize, druga faza je Zadarska ulica – Dom zdravlja, a treća Dom zdravlja – Kronjin magazin. Vozači osobnih vozila će za vrijeme pojedinih faza trebati koristiti alternativne prometnice kroz Težačku, Zadarsku i Ulicu Petra Grubišića, a stanari Staru cestu, Istarsku i Put Vuka Mandušića.

Detaljnije informacije o privremenim prometnim regulacijama će javnost dobiti čim budu izrađeni prometni elaborati.

 

 

20. travanj 2024 00:44