StoryEditorOCM
Šibenik‘Hoću posao‘

Na Poljani snimljena zadnja scena promotivnog filma: I osobe s invaliditetom trebaju imati jednaka prava pri zapošljavanju

Piše šibenski.hr
20. svibnja 2021. - 11:24
Snimanje promotivnog filma o klubovima za zaposljavanje u sklopu projekta Hocu posao. Na trgu Poljana u snimanju sudjelovalo je 10-tak osoba s invaliditetom iz Centra za socijalnu inkluziju Sibenik, te su za potrebe snimanja odglumili scenu prosvjeda.  Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Danas je snimljena zadnje scene promotivnog filma o klubovima za zapošljavanje „Hoću posao“. Na šibenskoj Poljani okupilo 10-ak sudionika –osoba s invaliditetom i zaposlenika Centra za socijalnu inkluziju Šibenik.

Za potrebe snimanja, sudionici su odglumili scenu prosvjeda s ciljem ukazivanja na potrebu izjednačavanja prava osoba s invaliditetom po pitanju rada i zapošljavanja. Za izradu scenarija, snimanje i post-produkciju zadužen je vodički umjetnik Šime Strikoman, diplomirani filmski i televizijski snimatelj.

Snimanje promotivnog filma pod nazivom Hoću posao jedna je od aktivnosti u sklopu projekta ''Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije''. Cilj projekta je povećati zapošljivost ranjivih skupina na području Šibensko-kninske županije.Projekt je započeo sredinom travnja 2019. i traje do listopada 2021. godine, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 954.494,50 kn.

Projektom 'Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije' pokrenuli smo klubove za zapošljavanje prilagođene potrebama nezaposlenih ranjivih skupina koje već jesu na tržištu rada.

02. svibanj 2024 10:25