StoryEditorOCM
Šibenik‘Ši plastic FREE‘

Na Baldekinu otvorena javna špina: planira ih se postaviti na više lokacija, građani mogu javiti gdje ih žele

Piše Šibenski.hr
28. prosinca 2021. - 10:04

Slavina s pitkom vodom postavljena je na Baldekinu u parku kod Spomenika braniteljima, a Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj planira instalaciju više takvih slavina po Šibeniku.

Slavina je postavljena u sklopu projekta „Ši plastic FREE'', financiranog od strane Europske unije, te je bila jedna od aktivnosti šireg projekta C-Change. Postavljanje je bilo dijelom stvaranja zelene infrastrukture grada Šibenika, a u Upravnom odjelu namjeravaju se baviti što većim brojem sličnih ekoloških projekata.

„Imamo javnu špinu na Poljani, i na Draženovom igralištu, a sad smo jednu postavili i na Baldekinu. Svakodnevno dobivamo pitanja građana kada ćemo postaviti špine na igralištima i kod škola. Ovim putem pozivamo ravnatelje škola da nam se jave kako bismo preko EU projekata postavili javne slavine u dvorištima obrazovnih ustanova“, rekao je pročelnik Odjela Petar Mišura.

Javne slavine se sve više koriste u Europi, što je i namjera Europske unije kroz program Zelena Europa. Cilj Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika je takva zelena inicijativa kojom bi se smanjila količina plastičnih boca s vodom.

Građane, koji imaju ideju gdje postaviti slavine, pozivaju da im se jave na broj telefona: 022/431-033, radnim danom od 7 do 15 sati.

23. travanj 2024 22:09