StoryEditorOCM
Šibenikživo u centru grada

Muškarci molili krunicu ispred zgrade Gradske uprave; Na Poljani mirno okupljanje za prava žena

Piše Šibenski.hr
4. veljače 2023. - 09:51
Sibenik, 040223. Treca muska molitva krunice u organiziaciji bratstva Vitezovi Bezgresnog Srca Marijina ispred zgrade Kresimirova doma.Niksa Stipanicev/Cropix

Skupina muškaraca, njih gotovo 20, okupljeni pod imenom "Muževi katolici", u duhovnom zajedništvu s bratstvom "Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina" i ovu subotu molili su krunicu ispred zgrade Gradske uprave.

Podsjetimo, prve subote u mjesecu molitelji se okupljaju i u drugim hrvatskim gradovima. Uz Šibenik, uključili su se još i Zagreb, Split, Vinkovci, Slavonski Brod, Karlovac, Osijek, Trogir i Virovitica,

Uz zajedničku molitvu za domovinu, mir i postanak muškaraca autoritetom u obitelji, molilo se, kako su naveli organizatori, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, ali i za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova života kao i za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.

Zanimljivo da je preko puta zgrade Gradske uprave, na šibenskoj Poljani, za danas u 10 sati, najavljeno i mirno okupljanje u organizaciji Šibenske udruge mladih i Kulturne udruge Fotopoetika kojim će se istaknuti važnost zaštite ženskih ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

- Sve sudionike i sudionice molimo da poštuju činjenicu da se radi o mirnom okupljanju kojim se slavi i ističe te u prvi plan dovodi činjenica da živimo u demokratskom i pluralističkom društvu u kojem je mir, razumijevanje i tolerancija apsolutni prioritet i osnova međusobnog funkcioniranja te da sve uvredljive, nasilne poruke, komentare ili djela nećemo tolerirati- stoji u priopćenju kojeg potpisuju Maja Šintić (Šibenska udruga mladih) i Snježana Klarić (Kulturna udruga Fotopoetika).

19. travanj 2024 11:54