StoryEditorOCM
Šibenikloše obavljen posao

Muke oko uređenja plaže u Zablaću; Za sanaciju omiljenog kupališta brojnih Šibenčana traže novog izvođača

Piše Toni Veljača
17. listopada 2022. - 13:19

Grad Šibenik raspisao je natječaj kojim bi se trebao pronaći novi izvođač radova za sanaciju plaže u Zablaću. Naime, s dosadašnjim izvođačem radova, Grad je raskinuo ugovor, zbog nemogućnosti istog da o svom trošku sanira gornji, završni sloj plaže koji je prilikom radova, a zbog loše izvedenosti – popucao.

Novi izvođač radova tako bi, prema natječajnoj dokumentaciji, trebao ukloniti tankoslojni reparaturni mort, ugraditi novi sloj reparaturnog morta te opet iscrtati dječje igre na toj podlozi. Vrijednost radova iznosi 190.350 kuna s uključenim PDV-om, dok bi posao sanacije omiljenog kupališta trebao trajati mjesec dana.

Podsjetimo, rekonstrukcija plaže u Zablaću dio je projekta "Sanacija pomorskog dobra u Zablaću – sanacija plaže" koji financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ministarstvo je za ovaj projekt odobrilo 390.000 kuna dok je ukupna vrijednost projekta 558.932,50 kuna. Ugovor o realizaciji projekta, dogradonačelnik Šibenika, Danijel Mileta potpisao je još u ožujku ove godine, u prisutnosti ministra, Olega Butkovića.

25. travanj 2024 05:53