StoryEditorOCM
ŠibenikUjedinila se šibenska oporba

Mostovac Glavaš poručio da živimo u Sjevernoj Koreji, a Šibenik usporedio s Pjongjangom

20. prosinca 2018. - 13:57

Prvi put ujedinjena šibenska oporba predala je u četvrtak na protokol gradske uprave prijedlog izmjena Poslovnika o radu Gradskog vijeća kojim traži da se delimitira trajanje aktualnog sata i omogući svim vijećnicima pravo na postavljanje po dva pitanja u trajanju od dvije minute. Ako se već sjednice Gradskog vijeća održavaju svaka tri mjeseca, što znači da godišnje imamo svega četiri sata za vijećnička pitanja, dajte da bar možemo postavljati pitanja bez vremenskog ograničenja "aktualca", poručila je s konferencije za novinare udružene oporbe Iris Ukić Kotarac, vijećnica NL Stipe Petrine.

U ime 12 oporbenih vijećnika javnosti se obratio Mostov Ivo Glavaš na kojemu se i "prelomila" zadnja sjednica GV-a kad je opozicija napustila zasjedanje.

Glavaš je, pak, ironizirajući situaciju, rekao:

- Kako zbivanja u Šibeniku prate i drugi demokratski gradovi, ovim putem ih pozdravljam iz Sjeverne Koreje. Ovdje kod nas u Pjongjangu gradonačelnik nam je uveo pravo na četiri sata demokracije godišnje. Da,dobro ste čuli. Mi oporbeni vijećnici- kazao je- predstavljamo nešto manje do 50 posto građana, a praktički imamo pravo na samo 4 sata godišnje na vijećnička pitanja i to svaka tri mjeseca po jedan sat.

Naprosto je nevjerojatno da smo se u 21.stoljeću prisiljeni boriti za demokraciju i mi to sad upravo radimo. Tu smo i borimo se i nastavit ćemo se boriti. A borimo se za naše radnike i naše poslodavce. U ovom trenutku na snazi je cjenik Zelenog grada koji je donesen bez ikakve ekonomske opravdanosti i predstavlja neviđen udar na poduzetnike, a time i na radna mjesta- poručio je Glavaš.

Primarni cilj gradske vlasti, ističe Mostov vijećnik, trebala bi biti borba za boljitak građana, a kako ovdje u Pojong Jangu to nije tako, tu ulogu borbe za radnike i poslodavce preuzeli smo mi oporbeni vijećnici. I eto, to je razlog zašto smo danas ovdje, a ovo je tek početak- zaključno će vijećnik Mosta.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije.

19. travanj 2024 17:07