StoryEditorOCM
ŠibenikAnketa

More toplo ka lukšija, Šibenčani se banjaju ka usrid lita (FOTO)

Piše Zdravko Pilić/Snimio: Branimir Periša
2. lipnja 2018. - 18:50


Jeste li već otvorili sezonu kupanja? Teperaturni rekordi stalno padaju. Svibanj je bio u prosjeku topliji od lanjskog, a i u lipanj smo zagazili s visokim temepraturama. Visok postotak vlage u zraku vrijeme čini sparnim i osjet topline zbog velike vlažnosti je, kažu meteorolozi, veći od 4 do 6 stupnjeva negoli je stvarna temperatura zraka. Ove subote i nedjelje nemilo grije, a očekuje se da će biti do 30 stupnjeva, dok je more također toplo i vjerojatno će tijekom dana na mjestima biti toplije od 24 stupnja. Idealno da odete na more i uživate u plivanju i ronjenju. Evo što Šibenčani kažu jesu li i kada otvorili sezonu kupanja:



PERICA ŠANDIĆ (42), diplomirani inženjer elektrotehnike:
– Ove sam se godine okupao ranije no ikad, na Tijelovo. More je izvanredno, toplo, čak 24 stupnja. Iz Šibenika sam, ali kako živim u Zagrebu, čim uhvatim prigodu, napravim banjadu. Tako sam i ovaj put napravio, skroz neplanirano.




MIRO PETKOVIĆ (55), umirovljenik:
– Kupam se od kraja travnja, vrijeme je odlično, more je izvrsno, čisto, toplo, kao usred ljeta. Odem iza Brodarice i uživam. Na plaži ima dosta kupača, ali već vidim da će Mundijal poremetiti planove iznajmljivačima.




BETI RIMAC MUSELIMOVIĆ (42), kućanica:
– Ja i mojih troje bebaća smo na moru još od prošlog tjedna. More je toplo, čisto, a najčešće se s djecom zaletim na Jadriju, Banj, Brodaricu, a kada mi je muž tu onda odemo i malo dalje. Ne pamtim da smo se ikad ranije počeli kupati.




GORDANA PAVIĆ (42), pijanistica:
– Okupala sam se prvi put ove godine na Tijelovo, u Tisnom. Ne sjećam se da sam se ikada ranije okupala. Ima ljudi koji se kupaju cijele godine, s malim prekidom, ali ja ne spadam u takve. Držim se stađuna.




MARKO SABIONI (53), ekonomist:
– S uživanjem u moru ove sam godine krenuo 27. travnja. Nikad ranije! Klima se vjerojatno malo promijenila, jer stvarno ne pamtim ovako topao četvrti i peti mjesec. More je toplo kao usred ljeta, kao lukšija.

26. travanj 2024 21:26