StoryEditorOCM
ŠibenikPotpisan ugovor sa Strabagom

Modernizirani čvor Rokići bit će završen za 12 mjeseci

Piše Šibenski.hr
Foto: Grad Šibenik
29. lipnja 2020. - 13:59

Ugovor za realizaciju projekta rekonstrukcije raskrižja državne ceste DC8 i lokalne ceste LC65059 u Šibeniku - čvor Rokići danas su na tvrđavi Barone potpisali Nikša Konjevod, član Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. i Veljko Nižetić, direktor tvrtke Strabag d.o.o.
Potpisivanju ugovora nazočio je gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima.
-Početak radova na rekonstrukciji čvora Rokići nastavak je naše uspješne suradnje s Hrvatskim cestama d.o.o. Nakon uređenog čvora Meterize, kojim je riješena dugogodišnja problematična prometna točka, krećemo s modernizacijom drugog ulaza u Šibenik, a to je čvor Rokići. Obećali smo građanima kako ćemo modernizirati cestovnu infrastrukturu na glavnim punktovima u gradu, a sada krećemo u realizaciju i ovog važnog projekta, istaknuo je Željko Burić.
Investicija je vrijedna 30 milijuna kuna, a po okončanju radova Šibenik će dobiti još jedno moderno prometno rješenje koje će znatno poboljšati protočnost i sigurnost prometa.
-Riječ je o deniveliranom raskrižju u dvije razine koje se nalazi u urbanom prostoru grada Šibenika. Uz rješavanje prometnih tokova, uredit će se i pješačka staza, javna rasvjeta te oborinska odvodnja. Vjerujemo kako će ova investicija značajno doprinijeti kvaliteti života u gradu Šibeniku, kazao je Nikša Konjevod, član uprave Hrvatskih cesta d.o.o.
Veljko Nižetić, direktor tvrtke Strabag d.o.o., izabranog izvođača radova, zahvalio se na ukazanom povjerenju i zamolio građane da budu strpljivi dok budu trajali radovi.
Inače, radovi na čvoru Rokići koji obuhvaćaju rekonstrukciju prometnog raskrižja s kolnicima u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra trajat će 12 mjeseci, a obavljat će se u fazama. Čvor Rokići realizirat će se po projektu zadarske tvrtke Donat koja je u projektnu dokumentaciju naknadno uvrstila dogradnju pješačkih staza i prometnih traka za skretanje u šibensku gradsku četvrt Mažurice iz smjera Zadra. Grad Šibenik je, pak, u ime i o trošku investitora, u suradnji sa resornim županijskim uredom, riješio imovinsko – pravne odnose i pribavio dozvole, odnosno pripremio kompletnu dokumentaciju.

18. travanj 2024 22:47