StoryEditorOCM
Šibenikpokvario se bus

Mnogi su jutros zakasnili na posao: otkrili smo što se dogodilo s frekventnom linijom šibenskog gradskog prijevoza

Piše Ana Petrić
13. ožujka 2024. - 13:01

Jutros nam se čitateljica, a čiji su podaci poznati redakciji (op. a.) obratila sa upitom vezanim za šibenski javni gradski prijevoz.

Naime, kako je navela, linija gradskog prometa, a koja vozi na liniji Meterize - Vidici te kreće sa stanice kod parka Rasadnik u 7.40 sati, jutros nije ni prometovala.

S tom smo se informacijom obratili direktoru Gradskog parkinga Goranu Bulatu, a koji nas je uputio na rukovoditelja sektora javnog gradskog prijevoza, Ivana Kundida budući da je, kaže Bulat, i njima u interesu stvari razjasniti.

Kundid nam je otkrio kako je došlo do kvara na autobusu koji prometuje spomenutom gradskom linijom, a zbog čega je došlo do kašnjenja linije.

- Došlo je do kvara na vozilu koji prometuje na toj liniji, a zbog čega je on ostao na Meterizama, a drugi je autobus na tu liniju povučen iz garaže. Kvar je brzo otklonjen, ali zbog organizacije prometa i putnika smo morali tako postupiti zbog čega je linija kasnila nekih desetak minuta, ali nije potpuno izostala - kazuje Kundid.

Šibenčani su, podsjetimo, prema anketi koju je Grad proveo u suradnji sa šibenskim Veleučilištem, generalno zadovoljni ljubaznim vozačima i čistim autobusima, točnije kompletno reorganiziranim javnim gradskim prijevozom, a koji će potpuno zaokružena priča postati izgradnjom prometno - logističkog centra, odnosno suvremne remize na Podima te nabavkom još 11 električnih autobusa.

27. travanj 2024 12:26