StoryEditorOCM
ŠibenikIspunjeno obećanje

Mjesecima stajalo zapušteno: Grad napokon sanirao igralište za djecu s posebnim potrebama na Šubićevcu

Piše Marija Lončar
28. prosinca 2020. - 16:40

Pusto je ovih dana igralište na Šubićevcu namijenjeno djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju. Pusto, ali ponovo spremno za dječju graju kada popuste epidemiološke mjere. Naime, nakon što je mjesecima stajalo devastirano i zapušteno s razbijenim, odnosno pokidanim dijelom ograde i hrpom smeća i lišća po njemu, ovih je dana šteta sanirana i ograda ponovo postavljena.

Igralište s posebnim ljuljačkama, vrtuljcima i taktilnim spravama, jedino je takve vrste u Šibeniku i županiji, otvoreno je u ožujku, nekoliko dana prije negoli se dogodio proljetni lockdown. Njegovo opremanje koštalo je oko 850 000 kuna, a na korištenje je dodijeljeno djeci i mladima obližnjeg Centra za obrazovanje i odgoj Šubićevac.

No, zbog korone i epidemioloških mjera i činjenice da se korisnici tog centra smatraju rizičnom skupinom, djeca su igralište uspjela vrlo malo koristiti. Posljednji put u ljeto, ali su se zato u njemu rado igrala druga djeca iz te gradske četvrti. Ipak stanje u kakvom je bilo igralište i količina smeća koja se viđala na njemu, ostavljali su dojam kako o njegovom održavanju nitko ne vodi računa. Vrhunac je bila pokidana ograda i odlomljene letvice na klupama.

Nakon što smo prije nekoliko dana o tomu pisali te gradsku upravu priupitali zašto se igralište ne održava i zašto ograda stoji pokidana već tri-četiri mjeseca, obećano je kako će to odmah srediti. Ovaj put obećanje je ispunjeno. Radnici Zelenog grada ogradu su popravili, a mi se nadamo da ubuduće na ovakve intervencije neće trebati čekati nekoliko mjeseci.

23. travanj 2024 21:28