StoryEditorOCM
Šibenikvrijedan projekt

Ministar Butković stiže u Šibenik; nazočit će potpisivanju ugovora za izgradnju rotora u Mandalini

Piše šibenski.hr
14. veljače 2024. - 08:37

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas će boraviti u Šibeniku gdje će nazočiti potpisivanju ugovor za prvu fazu realizacije projekta Rekonstrukcija raskrižja državne ceste D 8 i Ulice Velimira Škorpika u Šibeniku – čvor Mandalina.

Posao je vrijedan 6.892.030,38 eura bez PDV-a, a ugovor će potpisati predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić s odabranim izvođačem radova.

Za projekt rekonstrukcije križanja Jadranske magistrale s Ulicom Velimira Škorpika, odnosno rotor Mandalina odabrana je tvrtka Sarađen, a u tijeku je i postupak ishođenja građevinske dozvole. Rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Podsjetimo, projekt obuhvaća rekonstrukciju raskrižja Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika, odnosno izgradnju čvora u dvije razine s dva kružna toka. Jedan denivelirani kružni tok nalazit će se na mjestu sadašnjih semafora, a drugi u Ulici Velimira Škorpika s odvojcima prema TC Dalmare, gradskoj četvrti Mandalina i novom Vatrogasnom domu.

02. svibanj 2024 23:30